Twitch’de Geçici Askıya Alınma Nedir?

Twitch’de Geçici Askıya Alınma Nedir?

Twitch uygulamasında bazı kullanıcılar hesaplarında geçici askıya alınma durumları ile karşılaşabilmektedirler. Twitch uygulamasında geçici askıya alınmanın süresi bir ila 30 gün arasında değişkenlik gösterebilmektedir.

Twitch bazı sebeplerden dolayı kullanıcıların hesaplarını geçici olarak askıya alabilmektedirler ve bu askıya alınma süresi tamamlandığında Twitch kullanıcıları tekrardan Twitch hesabını kullanabilmektedirler.

Bu süre zarfında geçmiş ihlaller kayıt altına alınmaktadır ve bu sebeple de kullanıcılar dikkatli olmalıdır. Zaman içerisinde kullanıcıların hesapları birkaç kez hesabın askıya alınması durumunda süresiz askıya alma durumu ile karşı karşıya kalabilmektedirler.

Twitch’de Süresiz Askıya Alınma Nedir?

Twitch üzerinde çok ciddi ihlal durumlarında kullanıcıların hesapları süresiz bir şekilde askıya alınabilmektedir. Bu durumlarda kullanıcıların itiraz hakları da bulunmamaktadır.

Bu sebeplerden dolayı askıya alma yaptırıma ilişkin dikkat edilecek birtakım unsurlar da bulunmaktadır. Kullanıcılar hesaplarının 30 gün ya da daha fazla süre ile askıya alınma durumlarında sahip oldukları abonelikleri yenilenmez ve kullanıcılar hesapları tekrar açıldığında bu abonelikleri yeniden etkinleştirebilir.

Ayrıca askıya alınma süresi dolduktan itibaren kullanıcılar Twitch hesaplarında takipçi sayılarında azalma olduğunu görebilmektedirler fakat bu geçici bir durumdur ve ilerleyen saatlerde sayı normal haline dönecektir.

Twitch uygulamasında süresiz askıya alınma durumlarında hesap tamamen kapatılır ve hesaba erişim sağlanamaz.

 

Twitch’de Askıya Alınma Durumunda Nasıl İtiraz Edilir?

Twitch’de askıya alınma durumlarında kullanıcılar bu askıya itiraz edebilmektedir. Geçici askıya alınma durumlarında Twitch kullanıcılarının itiraz hakkı bulunurken, sınırsız olarak askıya alınma durumlarında ise kullanıcıların itiraz hakları bulunmamaktadır.

Bu yüzden de Twitch uygulamasında askıya alınma durumlarında geçici askı ile karşılaşıldığında Twitch üzerinde topluluk kuralların ihlali sebepleri ile yaptırıma uğrayan kullanıcılar itiraz başvurularını direkt olarak Twitch’e gönderebilmektedirler.

Twitch itirazlarında son 60 gün içerisinde hesaba uygulanan yaptırımlara ya da hali hazırda süresiz bir biçimde askıya alınmış durumda olan hesaplar bu son yaptırıma itiraz edebilirlerken, başka bir yol ile gönderilen itirazlar ise dikkate alınmamaktadır.

Bu sebeple de Twitch üzerinde askıya alınma durumunda itiraz etmek için araştırma yapılmalı ve Twitch’in mail adresi bulunarak bu mail adresi üzerinden askıya alınma durumuna itiraz edilebilmektedir. 

Üye girişi
Servisler
Blog