Tumblr Nedir?

Tumblr Nedir?

Tumblr, 2007 yılında blog tabanlı bir sosyal ağ olarak kurulmuştur. ABD menşeili olan bu platform sayesinde kullanıcılar çeşitli formatlarda paylaşım yapabilmektedirler. Kullanıcılarının büyük çoğunluğunun genç olduğu bu platformda düşüncelerinizi diğer kullanıcılara aktararak keyifli vakit geçirip sosyalleşebilmeniz mümkündür. Tumblr, 2013 yılında Yahoo tarafından satın alınarak bu şirketin bünyesine dahil olmuştur.

Günümüz itibariyle 500 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan bu platform, aylık 800 milyon ziyaretçi ağırlamaktadır. Bu bağlamda en çok ziyaret edilen ve kullanılan sosyal ağlardan biri haline gelmiştir. Tumblr ülkemizde fazla popüler olmasa da ABD başta olmak üzere pek çok ülkede yaygın olarak kullanılmaktadır. Tumblr nasıl kullanılır sorusu ise sosyal medya kullanıcıları tarafından pek çok kez sorulmaktadır.


Tumblr Nasıl Kullanılır?

Tumblr nasıl kullanılır sorusunu yönelten kullanıcılar, bu platformun kullanımı hakkında bilgi sahibi olmak istemektedirler. Tumblr, diğer pek çok sosyal ağlar gibi kullanımı oldukça basit olan bir uygulamadır. Bu uygulamayı kullanabilmek için öncelikle mobil cihazınızın uygulama mağazasına giderek indirme işlemini tamamlamanız gerekmektedir.

İndirme işlemini tamamladıktan sonra uygulamayı açarak kaydolmanız gerekmektedir. Diğer sosyal medya ağlarının aksine Tumblr’a üye olurken sizden çok fazla bilgi istenmemektedir. Kayıt işlemini tamamladıktan sonra e-posta adresinize gönderilen aktivasyon mailini onaylamanız gerekmektedir. Bu işlemin ardından giriş bilgilerinizle uygulamaya giriş yapabilir, karşınıza çıkan ekrandan pek çok araca ve profil ayarlarınıza ulaşabilirsiniz.


Tumblr’da Hangi Özellikler Bulunuyor?

Tumblr nasıl kullanılır sorusunun ardından en çok sorulan sorular arasında bu uygulamanın hangi özelliklere sahip olduğu bulunmaktadır. Tumblr sayesinde çok kolay bir şekilde blog açarak düşüncelerinizi dile getirmeniz mümkündür. Kullanımı tamamen ücretsiz olan bu uygulamada açacağınız blog için dilediğiniz ismi kullanmanız da size sunulan özellikler arasında yer almaktadır.

Açacağınız blogların görünümü de tamamen sizin zevkinize göre ayarlanabilmektedir. Beğendiğiniz bir temayı blogunuza uygulayarak diğer kullanıcıların sizi ziyaret etme sıklığını artırmanız mümkündür. Bloglarınızda metin, ses, fotoğraf ve videolar yayınlayarak diğer kullanıcılardan etkileşim alabilirsiniz. Ayrıca platformda bir de Türkçe dil desteği bulunmaktadır. Bu nedenle Türk kullanıcılar da kolaylıkla Tumblr kullanabilmektedir.


Tumblr Kullanmak Neden Önemlidir?

Tumblr nasıl kullanılır sorusuna verdiğimiz cevabın ardından bu platformun neden önemli olduğu sorusuna gelelim. Tumblr, gençlerin çoğunlukla kullandığı bir platform olması nedeniyle özellikle markalar için önemlidir. Markalar, Z kuşağının bulunduğu platformlarda daha çok reklam vermektedir. Tumblr, bu markaların Z kuşağına ulaşabilmesi için kullanılan platformlardan biridir. Eğer bir işletmeyseniz ve tanıtımınızı yapmak istiyorsanız Tumblr’ı kullanabilirsiniz.

Tumblr sosyalleşmek ve keyifli vakit geçirmek isteyenler için de çok önemli bir platformdur. Birbirinden farklı kategorilerde yapılan paylaşımlar sayesinde keyifli vakitler geçirmeniz bu platform ile birlikte mümkün olmaktadır. Siz de mobil cihazınıza Tumblr indirip üye olarak sosyalleşebilir, keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Üye girişi
Servisler
Blog