Tinder’da Telif Hakkı İhlalinde Ne Yapılabilir?

Tinder’da Telif Hakkı İhlalinde Ne Yapılabilir?

Tinder uygulamasında bazı kullanıcılar telif hakkı ile ilgili problemler de yaşayabilmektedir. Uygulamada, yani Tinder üzerinde telif hakkını ihlal eden hiçbir içeriğe de izin verilmemektedir.



Telif hakkı ile korunan içeriklerin izinsiz olarak kullanılması da Tinder uygulamasında politikaları ihlal eden bir durumdur. Bu sebeple de telif hakkı ile korunan bir çalışmanın ya da içeriğin izinsiz olarak Tinder’da kullanılması durumunda telif hakkı sebebi ile kullanıcılar uygulamaya bu çalışma ve içeriği kaldırma talebi gönderebilirler.

Tinder’a bir kaldırma talebi göndermeden önce çeşitli kriterler göz önünde bulundurulmalıdır ve bu sebeple de kaldırma talebini geçersiz kılacak adil kullanım ve anlaşma gibi telif hakkı istisnasının geçerli olup olmadığı da kontrol edilmelidir.

Bununla birlikte talepler de telif hakkı sahibi ya da bu konuda yasal bir temsilci tarafından sunulmalıdır. Bu konuda yani Tinder’da bir telif hakkı ihlali bildirilirken yanlış iddialar da Tinder hesabının askıya alınmasına ve başka yasal sonuçlara sebebiyet verebilmektedir.

Tinder Uygulamasında Usulsüz Bir Durum Nasıl Bildirilir?

Tinder uygulamasında kullanıcılar herhangi bir usulsüz durum ile karşılaştığında bu durumu uygulamada bildirebilmektedirler. Özellikle kaldırırken kullanıcı profili açılarak aşağı kaydırılıp Bildir seçeneğine dokunulmalıdır.

Eşleşme listesinden bildirmek için de mesaj ekranını açmak için kullanıcının seçilmesi gerekir ve kullanıcının fotoğrafına dokunularak “Bildir” seçeneğinin de bulunması gerekmektedir. Tüm bunlar ile birlikte de uygulama içerisinde usulsüz bir durum e posta yolu ile de bildirilebilmektedir.

Tinder uygulamasında güvenlik önemli bir durumdur ve bu konuda Tinder’ın Topluluk kurallarını ihlal eden davranışlar bildirilmeli, uygulamadaki usulsüz durumlar da bu konuda e-posta ile uygulamaya rapor gönderilebilmektedir.

Tinder’a bu konuda e posta gönderirken bildirim gerekçesi, bildirilen profilin adı, yaşı ve fotoğrafları ve kullanıcının biliniyorsa telefon numarası ya da e posta adresinin eklenmesi de önemli bir durumdur. Usulsüzlük durumlarında Tinder şikayetlerinde ne kadar bilgi sağlanırsa o kadar hızlı işlem yapılabilmektedir.

Tinder’da Taklit Hesaplar Nasıl Şikayet Edilir?

Tinder’da bazı kullanıcılar taklit hesaplar ile karşılaşabilmektedir. Bu konuda da kullanıcılar şikayetçi olabilmektedirler.

Tinder’da taklit hesaplar gerek uygulama içerisinden gerek ise Tinder’a e posta yolu ile şikayet edilebilmektedir.

Üye girişi
Servisler
Blog