Tinder’da Gizlilik Konusunda Kimlik Bilgileri Ne Süre Saklanır?

Tinder’da Gizlilik Konusunda Kimlik Bilgileri Ne Süre Saklanır?

Tinder uygulaması gizlilik konusunda kimlik bilgilerini bir süre saklayabilmektedir. Özellikle Tinder uygulamasında her uygulamada olduğu gibi üyelerin gizlilik konusu öncelikli durumdadır. Kimliğin yaşını doğrulamak için kullanılacak bilgilerin saklanması durumu ülkeden ülkeye göre de değişebilir.

Bu konuda özellikle Japonya’da bulunan kullanıcıların kimliği ya da kimliği ile alakalı bilgiler 90 güne kadar saklanırken, diğer tüm konumlarda ise 30 güne kadar saklanabilmektedir. Bu durum da uygulamada gerektiğinde Tinder’ın ilk doğrulamayı onaylamasını sağlamaktadır.

Tinder’da Birini Engelleyince Ne Olur?

Tinder uygulamasında bir kullanıcının rahatsızlık vermesi ya da birini görmekten kaçınmak istemek durumlarında kişileri engellemek olağan bir seçenektir. Bu konuda da cihazın kişi listesi Tinder ile paylaşılır ve uygulamada engellemek istenen kişi seçilmelidir.

Bu konuda Tinder de uygulamada engellenen kullanıcıların birbirlerini görmelerini engellemek için birçok özelliği aktif etmektedir. Tinder uygulamasında engellenen kişilere engelleme konusunda bir bildirim gitmez. Ayrıca birini engellemek bu kişinin bir Tinder hesabı olduğu anlamına da gelmez.

Tinder’da Bir Profil Engellemesi Nasıl Yapılır?

Tinder’da bir profili engellemek özellikle güvenlik açısından da önemli bir durumdur. Bazı kullanıcılar Tinder uygulamasında uygulama içerisinde biri ile eşleşmek istemez ve bu eşleşmek istenmeyen kişi görüldüğünde “Profili Engelle” özelliği kullanılabilmektedir.

Profili Engelle özelliği Tinder uygulamasında önemli bir özelliktir ve bu uygulamada bir profili kalıcı olarak engellemek için çeşitli adımlar izlenebilmektedir. Tinder’da bir profili kalıcı olarak engellemek için engellemek istenen profilin en alt kısmına gidilmelidir.

Bu kısımdan ilgili kullanıcı adlı kişiyi engelle seçeneği seçilebilir.  Bu kısımdan engelleme onaylanmalı ve Tinder’da bir profil engellemesi gerçekleşebilmektedir.

Tinder’da Yaş Doğrulaması İçin Neden Kamera Erişiminin Etkinleştirilmesi Gerekiyor?

Tinder uygulamasında yaş doğrulaması için kamera erişiminin etkinleştirilmesi gerekmektedir. Bu durum da özellikle uygulamada yaş doğrulama işlemi ile alakalı bir durumdur. Yaş doğrulama işlemi bu aşamada Tinder uygulamasının dışında mobil tarayıcısında tamamlanmaktadır.

İnternet tarayıcısının da bu konuda kameraya erişime izin verilmesi gerekebilmektedir. Uygulama böylece kimliğin fotoğraflarını gönderebilir ve yaşı da başarı ile doğrulayabilir.

Üye girişi
Servisler
Blog