Tinder’da Eşleşmelerde Neyin Payı Var?

Tinder’da Eşleşmelerde Neyin Payı Var?

Tinder uygulamasında eşleşmelerde birçok unsurun payı bulunabilmektedir. Yine de Tinder uygulamasında üyelerden çok fazla bilgi istenmemektedir. Uygulamayı kullanmaya başlamak için ise mevcut konum ve cinsiyet ile birlikte yaş, mesafe ve cinsiyet bilgileri yeterli durumdadır.



Tinder’da eşleşmelerde yakınlık durumu önemli bir durumken, aynı mahallede yaşayan biri ile tanışmak eğlenceli olduğundan Tinder eşleşmelerde mevcut konum bilgisini kullanabilmektedir ve bu anlamda uzaklığı da göz önüne alabilmektedir.

Ayrıca Tinder uygulaması üyelerin rahatça anlaşabileceği kişileri görmelerini de görmelerini sağlamayı amaçlamaktadır ve bu amaç ile birkaç unsur da eşleşmelerde hesaba katılmaktadır. Tinder açık uçlu bir macera platformu olduğundan uygulamada kendileri ile ilgili daha fazla ayrıntı paylaşan kullanıcı ve üyelerin profillerine eklediği bilgiler de eşleşmeler için dikkate alınabilmektedir.

Tinder’da üyelerin uygulama ile paylaştıkları bilgilerin kullanılmasının yanı sıra önerileri düzenlemeye yardımcı olmak için de fotoğraftaki ipuçları birleştirilebilir. Üyelere daha önceden beğendiklerine benzer fotoğraflara sahip profiller de önerilebilmektedir.

Aynı şekilde Tinder eşleşmelerde benzer fotoğrafları da kullanmaktadır. Bununla birlikte Tiner’da eşleşmelerde birtakım unsurların payı mevcuttur ve bu unsurların arasında eşleşmeler esnasında sağ ya da sola kaydırılan profiller de bulunmaktadır.

Tinder uygulamasına eşleşmeleri reddeden ya da kabul eden kullanıcıların bu ret ya da kabul durumları da eşleşmeler için önemli bir durum olarak görülmektedir. Beğenme ya da pas geçilme sıklığına bağlı olarak gördüğü potansiyel eşleşmeler de sağlanabilmektedir. Tüm bu anlatılan unsurlar Tinder’da eşleşmelerin paylarının arasındadır.

Tinder’da Eşleşme Algoritmasında Özel Bilgiler Kullanılıyor Mu?

Tinder uygulamasında eşleşme algoritması birçok kullanıcının merak ettiği bir durumdur. Algoritmanın sosyal durumu, dini inancı ya da etnik kökeni takip etmediği de Tinder tarafından özellikle belirlenen bir unsurdur.

Bu sebeple de üyelerin özel bilgileri, uygulama ile paylaşmadıkları bilgileri uygulamada eşleşme algoritmasında kullanılmamaktadır. Uygulamada yalnızca kullanıcıların uygulama ile paylaştıkları bilgiler kullanılabilmektedir.

Tinder’da eşleşme algoritmasında özel bilgilerin kullanılması durumu önemli bir konudur ve birçok kullanıcı uygulamalardan bu konuda şüphe edebilmektedir. Tinder ise kendi resmi sayfasında kullanıcıların yalnızca uygulamada verdikleri bilgilerin algoritmada kullanıldığını söylemektedir.

 

Üye girişi
Servisler
Blog