Tinder’da Biyografi Nasıl Yapay Zeka ile Güncellenebilir?

Tinder’da Biyografi Nasıl Yapay Zeka ile Güncellenebilir?

Tinder, yeni getirdiği güncellemeler ile birlikte uygulamanın içerisine yapay zekanın gücünü kullanan ve eklenen “İlgi Alanları” ile “İlişki Hedefleri”ne göre kişiselleştirilmiş bir biyografi öneren sistem geliştirmiş durumda.

Tüm bunlar ile birlikte bu özellikler ile birlikte Tinder uygulamasında biyografi kısmı yapay zeka ile güncellenebilir haline gelmiş ve bu sebeple de bu özellik hakkında çeşitli sorular da ortaya çıkmıştı.

Bu soruların arasında özellikle uygulamada bir biyografi oluşturmak için verilerin üçüncü taraflar ile paylaşıldığı konusu sıklıkla sorulan soruların arasında yer almaktaydı. Tinder’a göre bu biyografiler yalnızca profildeki İlgi Alanları ve İlişki Hedefleri kullanarak oluşturuluyor.

Bununla birlikte de bu bilgilerin hiçbiri biyografiyi oluşturmak amacı ile herhangi bir üçüncü taraf ile paylaşılmıyor. Yapay zeka ile oluşturulan biyografiyi kullanıcıların beğenmediği takdirde de biyografi düzenlenebiliyor. Yapay zeka mükemmel olmadığı için hata ya da doğru olmayan varsayımlar yapabiliyor.

Tinder’da profildeki içeriklerden kullanıcılar sorumlu olduğundan kullanıcılar isterlerse yapay zeka ile önerilen biyografiyi kullanıyor isterlerse de kendi biyografilerini yazabiliyor. Ayrıca bu biyografi ayarlarını kaydetmeden önce de Tinder’ın topluluk kurallarına uyulması gerekiyor.

Tinder’da yapay zeka ile biyografi oluşturma özelliği hala geliştirme aşamasına yer alıyor. Bu yüzden de bu özellik yalnızca belirli test pazarlarında kullanılabiliyor. Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada gibi ülkelerde bu özellik aktif durumda. Özelliğin yakın zamanda diğer ülkelere de geleceği öngörülüyor.

Tinder Profiline Eklenen Zamirler Profilin Neresinde Görünür?

Tinder profiline eklenen zamirler, üye profiline eklendikten sonra “Profili Düzenle” bölümünden düzenlenebiliyor ve ekranda seçimlerin de ön izlemesi yapılabiliyor. Bununla birlikte zamirlerin, diğer üyelerin profillerinde ad kısımlarının hemen altında görüntülendiği de gözlemlenebiliyor.

Tinder’da zamirleri görmenin bir başka yolu olarak da üye adının hemen altında görüntülenen zamirlerin yer aldığı ayrıntılı profil görünümünün yer aldığı “i” simgesine dokunmaktır. Bu sayede Tinder profiline eklenen zamirler görüntülenebilmektedir.

Tinder’da Etkinlik Rozetleri Nedir?

Tinder’da etkinlik rozetleri, kullanıcıların uygulamadaki davranışlarına bağlı olarak verilen bir özellik olarak görülüyor.

Kullanıcılar profillerinde etkinlik rozetlerinin gösterilmesini istemiyorsa Ayarlar kısmından bu özelliği de devre dışı bırakabiliyor.

 

Üye girişi
Servisler
Blog