Telegram ile Arama Yapılabilir Mi?

Telegram ile Arama Yapılabilir Mi?

Telegram uygulamasında arama yapmak mümkündür ve özellikle uygulama içerisinde uçtan uca şifreli sesli aramalar ve görüntülü aramalar gerçekleştirilebilmektedir.

Eğer kullanıcılar uygulama içerisinde daha fazla kişi ile aynı anda arama yapmak istiyorsa oluşturulan gruplardan bir tanesinde “Sesli Sohbet” başlatabilmektedirler. Telegram üzerinde sesli sohbetler gruba canlı bir geçici sohbet kısmı da eklemektedir.

Ekipler için de sanal ofis alan ve yerleri ya da herhangi bir topluluk için resmi olmayan odalar olarak da kullanılabilmektedirler. Bu kısımda da sesli sohbetler, grup aramaları gibi olmasa da benzer amaçla da kullanılabilirler.

Telegram Gruplarının Farkı Nelerdir?

Telegram gruplarının diğer sosyal medya uygulamalarındaki grup özelliklerinden farkı özellikle Telegram uygulamasında gruplarda 200 bin kadar üyeye ulaşılabilmesidir. Bu anlamda da Telegram grupları son derece güçlü iletişim olanağı da sunabilmektedir.

Bununla birlikte mesajlaşma dünyasında Telegram gruplarında mesajlar gönderildikten sonra da düzenlenebilmekte ve herkesten kaybolacak şekilde silinebilmektedir. Ayrıca kullanıcılar mesajlara istedikleri zaman istedikleri sayıda cihazdan erişim sağlayabilmektedirler.

Anında arama özelliği ile birlikte Telegram gruplarında milyonlarca mesaj arasından aranan mesaj bulunabilmekte ve bu konuda filtreler de kullanılabilmektedir ve bununla birlikte yanıt, bahsetme ve etiket özellikleri Telegram uygulamasında mevcuttur.

Telegram uygulamasında sohbet ekranının üst bölümünde görüntülenecek bir mesaj da sabitlenebilmektedir ve uygulamada tüm üyeler grubun sıradan mesajlarını kapatsalar da bir bildirim alabilmektedir. Ayrıca uygulamada gruplar bölümünde içerik türlerinin yayınlanmasının kısıtlanması da mümkün durumdadır.

Ayrıca Telegram gruplarında her biri 2 GB boyutunda her türden dosya alıp göndermek de mümkündür. Böylece kullanıcılar büyük boyutlarda dosyaları da gruplar üzerinden gönderebilmektedirler.

Diğer cihazlardan da gönderilen dosyalara ulaşım sağlanabilmektedir. Tüm bunlar ile birlikte Telegram uygulamasında grup özelliği avantajlı detayları barındırmaktadır.

Telegram’da Şifreleme Anahtarı Nedir?

Telegram’da gizli bir sohbet oluşturulduğunda özellikle bu gizli sohbete katılan cihazlar “Diffie-Hellman anahtar değişimi” denilen bir özellik kullanarak şifreleme anahtarlarını değiştirebilmektedir.

Bununla birlikte güvenli uçtan uca bağlantı da kurulduktan sonra uygulama, kullanıcıların sohbetlerinin şifreleme anahtarını görselleştiren bir resim oluşturmaktadır. Bu görüntü de diğer kullanıcının sahip olduğu resim ile karşılaştırılabilmektedir.

 

Üye girişi
Servisler
Blog