Telegram’da Hesap Silindiğinde Ne Olur?

Telegram’da Hesap Silindiğinde Ne Olur?

Telegram uygulamasında bir kullanıcı hesabını sildiğinde, kullanıcının uygulamadaki tüm verileri Telegram sistemlerinden silinmektedir. Bununla birlikte hesap ile ilişkili tüm mesaj, grup ve kişiler de silinebilmektedir.



Ayrıca Telegram’da oluşturulan gruplarda diğer kullanıcılar sohbet etmeye devam edebilir ve hesabı silinen kullanıcının gruplarda gönderdiği mesajlar da diğer kullanıcılara halen gösterilebilmektedirler. Bu sebeple de iz bırakmadan kaybolabilecek mesajların kullanılması Telegram’da önemli bir durumdur.

Telegram’da Birden Fazla Hesap Kullanılabiliyor Mu?

Telegram’da çoğu kullanıcının başka bir hesaba giriş yapması için oturumlarını kapatmasına gerek yoktur çünkü Telegram uygulaması aynı anda birden fazla cihazda kullanılabilmektedir. Tüm cihazlarda oturum açmak için de aynı telefon numarasının kullanılması gerekebilmektedir.

Telegram’da oturum kapatmadan cihazda yer açmak için ise öncelikle Ayarlar bölümünden Veri ve Depolama kısmına giriş yapılması gerekiyor ve bu bölümden de Önbelleği Temizle seçeneği ile bu işlem mümkün olabiliyor.

Birden fazla telefon numarası olan Telegram kullanan kullanıcılar ise oturumu kapatmadan hesaplar arasında geçiş de yapabiliyorlar. Telegram’ı başka bir cihazda kullanmak isteyen kişiler için de uygulamada başka telefonlardan da hesaba şifre yolu ile giriş yapılabiliyor.

Herhangi bir sebeple Telegram’da oturumu kapatmak isteyen kullanıcılar ise iOS üzerinden Ayarlar bölümünden Düzenle kısmına giriş yapıp Oturumu Kapat bölümünden oturumu kapatabiliyorlar. Android telefonlarda ise Ayarlar bölümünden sağ üst kısımdaki Oturumu Kapat seçeneğine dokunulması gerekebiliyor.

Yeni Bir Telefon Numarası ile Telegram’a Giriş Yapılabilir Mi?

Yeni bir telefon numarası ile Telegram’a giriş yapmak mümkün bir durum. Uygulamada her bir telefon numarası özellikle ayrı bir hesap olarak değerlendiriliyor ve birden çok telefon numarası kullanan kullanıcılar için de bu konuda birkaç seçenek mevcuttur.

Eski numarasını artık kullanmayan kullanıcılar uygulamada Ayarlar bölümüne giriş yapmalı ve bu kısımdan Telegram hesaplarına bağlı olan numarayı yeni bir numara ile değiştirmelidir.

Her iki numarayı da kullanmaya devam etmek isteyen kullanıcılar ise Telegram numarası olarak bir numarayı seçmek zorunda kalıyor. Kullanıcılar ikinci numara ile de başka bir Telegram hesabı oluşturabiliyor. Telegram’da aynı anda 3 farklı hesap ile oturum açmak  mümkün olarak görülüyor.

 

Üye girişi
Servisler
Blog