Telegram’da Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ne Uyuluyor Mu?

Telegram’da Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ne Uyuluyor Mu?

Telegram uygulamasında kullanıcıların en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de güvenlik mevzusu olarak ön plana çıkıyor. Bu sebeple de özellikle Telegram uygulamasının GDPR’ye yani Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ne uyup uymadığı konusunda da kullanıcılar tarafından birçok soru soruluyor.



Genel Veri Koruma Yönetmeliği olarak da adlandırılan veri gizliliği ile ilgili yeni düzenlemeler Avrupa’da yürürlüğe girmiş durumda ve bu sebeple de Telegram bu kurallara uyum gösteriyor. Bu kararın yürürlüğe girmesi ile Telegram politikalarında çok da fazla bir şey değişmemiş durumda.

Telegram uygulaması kendi resmi web sitesinde de verileri reklam hedeflemesi için kullanmadıklarını, verileri başkalarına satmadıklarını belirtirken, herhangi bir şirket ailesinin parçası olmadıklarını da vurguluyor. Bu anlamda da kullanıcılar Telegram’ın veri politikasını da inceleyebiliyor.

Telegram uygulamasında genel olarak Telegram’ın depoladığı tüm verilerin bir kopyası izlenebiliyor ve veri gizliliği hakkında da Telegram’a ulaşılabiliyor.

Telegram’da Yasadışı İçerik Nasıl Kaldırtılabilir?

Telegram’da bazı kullanıcılar uygulama içerisinde yasadışı içerikler ile karşılaşabilmektedirler. Telegram uygulamasında sohbetler ve grup sohbetleri katılımcılara özel bir durumdadır. Bu sebeple de Telegram onlar ile ilgili herhangi bir talebi işleme koymamaktadır.

Yine de Telegram’da yer alan çıkartma paketleri, kanallar ve botlar herkese açık özellikler içerisindedir. Bu sebeple de Telegram uygulamasında yasadışı olduğu düşünülen çıkartma paketleri ya da botlar bulunduğunda, bu içerikler Telegram’a mail yolu ile iletilebilmektedir.

Bununla birlikte Telegram uygulamasının içerisindeki bildir düğmeleri de bu anlamda uygulamanın içerisinde yer alan yasadışı içerikleri bildirmek için kullanılabiliyor.

Telegram’da Mesajlar Silinebilir Mi?

Telegram’da gönderilen mesajlar silinebilmektedir. Daha önce mesajları gönderdikten sonraki 48 saat içerisinde geri alma özelliği de mevcuttu ve bununla birlikte uygulamanın içerisine bire bir sohbetlerde gönderilen ya da alınan mesajların istenen zaman silinebilmesi de mümkün durumda.

Gruplarda ise kullanıcılar yalnızca kendi mesajlarını silebilmektedir. Bununla birlikte de sohbet geçmişinin tamamı silinebilmektedir. Bu anlamda Telegram’da silinen mesajlar sohbette bir iz bırakmamaktadır.

Telegram uygulamasında gönderilen ve alınan mesajların silinmesi mümkünken, grup sohbetlerinde ise kullanıcılar yalnızca kendi mesajlarını silebilmektedirler.

Üye girişi
Servisler
Blog