Telegram’da Arkadaşlar Görülmezse Ne Yapılabilir?

Telegram’da Arkadaşlar Görülmezse Ne Yapılabilir?

Telegram uygulamasında kullanıcılar arkadaşlarının uygulamada olduğunu bilip onları göremiyor ise birtakım işlemler yapılabilmektedir. Bazı kullanıcılar isim yerine numara da görebilmektedir ve bu konuda bazı adımlar mevcuttur.

Öncelikle kullanıcılar bir Android sisteme sahip ise Telegram uygulamasının en son sürümünün kullanıldığına dikkat etmelidirler. Bu aşamadan sonra ise uygulamayı yeniden başlatmak da bu konuda bir çözüm olabilmektedir.

Bu da bir çözüm olmuyorsa rehberdeki ilgili kişi isminin geçici olarak değiştirilmesi gerekebilir ve bu değiştirmede birkaç sembol eklene de bilmektedir. Eğer bu adımda bir işe yaramaz ise Telegram uygulamasında yeniden oturum açılmalıdır. Oturum kapatmak da uygulamada gizli sohbetleri yok etmektedir ve bu duruma da dikkat edilmelidir.

İOS işletim sistemli bir telefona sahip olan ve bu sorunu yaşayan kullanıcılar ise uygulamayı çıkmaya zorlamalıdır ve rehberindeki ilgili kişi ismini de geçici olarak değiştirebilmektedir. Tıpkı Android kullanıcıları gibi tüm bu işlemler işe yaramazsa uygulamada yeniden oturum açmak gerekebilmektedir.

Uygulamada yeniden oturum açmak için Ayarlar kısmından Düzenle bölümüne ve buradan da Oturumu Kapat seçeneğine dokunulması gerekmektedir. Oturum kapatmak uygulamada gizli sohbetleri de yok etmektedir. Bu aşamalardan sonra tekrar oturum açılmalıdır.

Tüm bunlara rağmen halen uygulamada aynı sorun yaşanıyorsa Telegram uygulamasının destek bölümü ile iletişime geçilebilmektedir.

Telegram’da Kişilerde Olmayan Birine Taciz Mesajlarında Ne Yapılabilir?

Telegram’da kullanıcılar bir Telegram hesabından istenmeyen mesajları bildirdiğinde uygulama bir sınır uygulamaktadır. Bu konuda bildirilen hesaplar sadece rehberlerinde kişi numarası kaydedilen kişilere mesaj gönderebilmektedir.

Bu uygulama da tanınmayan kişilere rahatsızlık veren kullanıcıların bu özelliği kaybetmesi anlamına da gelebilir. Kullanıcılar Telegram’da istenmeyen ve taciz mesajları şikâyet edebilmektedir.

Telegram Yerelleştirilebilir Mi?

Telegram resmi olarak İngilizce, Almanca, İspanyolca, Arapça, İtalyanca, Fransızca, Portekizce, Rusça, Türkçe ve diğer başka dillerde çoğu platformda mevcuttur.

Uygulamalardaki yerleşik dillerin listeleri de kademeli olarak genişletilmektedir. Bu anlamda da Telegram’da kullanıcılar istedikleri dilleri seçerek Telegram’ı yerelleştirebilmektedir.

Telegram’da Hesabın Kendini Yok Etmesi Nasıl Çalışır?

Telegram’da depolama alanları önemlidir ve bu yüzden de uygulamada çeşitli kriterler uygulanabilmektedir.

Kullanıcılar Telegram’ı kullanmayı bıraktığında ve en az altı ay çevrimiçi olmadığında hesap kendini yok edebilmektedir.

 

Üye girişi
Servisler
Blog