Telegram’da Arkadaş Daveti Nasıl Yapılabilir?

Telegram’da Arkadaş Daveti Nasıl Yapılabilir?

Telegram uygulamasında kullanıcılar, uygulamada yer almayan arkadaşlarını uygulamaya davet etmek isteyebilmektedirler. Bu konuda da kullanıcılar Telegram uygulamasında arkadaş daveti seçeneğini sıklıkla arayabilmektedirler.

Genel olarak ios telefonlarda temel davetiyeler basit SMS mesajları ile gönderilebilmektedir. Kullanıcıların operatörleri tarafından standart giden SMS olarak ücretlendirilebilmektedir. Doğal olarak da kullanıcılar SMS yolundan başka bir yol ile arkadaş davet etme seçeneğini aramaktadır.

Telegram uygulamasında arkadaş daveti başka bir mesajlaşma servisi aracılığı ile bir indirme bağlantısı gönderme yoluyla da gerçekleşebilir. Bu da bir e-posta, Facebook uygulaması, Whatsapp gibi uygulamalar sayesinde yapılabilmektedir. Telegram bağlantısını arkadaşlara atmak ile arkadaş daveti gerçekleşebilir.

Android telefonlarda ise arkadaş daveti daha basit bir biçimde gerçekleşebilir. Android telefonlardan uygulama menüsü açılarak sohbetler listesinde sağa kaydırmak gerekmektedir. Bu kısımdan Arkadaşlar uygulamaya davet edilebilmektedir. Kullanıcılar bu aşamada davetiye göndermek istenen uygulamayı seçebilmektedir.

Telegram’ın Mac App Store’da Neden İki Uygulaması Var?

Telegram uygulamasının Mac App Store’de iki uygulaması olduğu kullanıcılar tarafından görülebilmektedir ve bu durum da sıklıkla araştırılan konuların arasında yer almaktadır.

Telegram’ın Macc App Store’da iki uygulamasından bir tanesi macOS uygulamasıdır ve diğeri ise çok platformlu istemcinin macOS sürümü olan Telegram Lite uygulamasıdır. Her iki uygulama da resmidir. Her iki uygulama da iki farklı geliştiriciden farklı bir uygulama olarak başlamıştır ve farklılıklar içerebilmektedir.

macOS için Telegram platforma özgü birçok özelliği beraberinde desteklemekteyken, Telegram Lite ise işle ilgili görevler ya da büyük toplulukları idare etmek için optimize edilmiş hızlı bir uygulama olarak kullanıcıların karşısına çıkabilmektedir.

Telegram’dan Bildirim Gelmediği Durumlarda Ne Yapılabilir?

Bazı kullanıcılara Telegram üzerinden bildirim gelmeme durumları yaşanabilmektedir. Bu durumlarda kullanıcılar Telegram Ayarları’na giriş yaparak Bildirimler ve Sesler bölümüne gitmelidir. Bu bölümden bildirimlerin açık ve önem durumunun da yüksek olması önemlidir.

Bu ayarlar yapılı ise Android ayarlarından Telegram için bildirim önceliğinin kontrol edilmesi gerekebilmektedir. Ayrıca kullanıcıların telefonları pil tasarrufu yazılımı kullanıyor ise Telegram’ın bu uygulamada beyaz listeye eklenmiş olduğundan emin olunması da gerekebilir.

 

Üye girişi
Servisler
Blog