Spotify Para Kazanma

Spotify Para Kazanma


Günümüzde insanların internet üzerinden para kazanabilmesini sağlayan uygulamalardan bir tanesi de İsveç merkezli müzik akış platformu olan Spotify’dır. Spotify para kazanma konusu da bu bağlamda sıkça araştırılmakta ve bu mecra üzerinden nasıl ve ne kadar para kazanıldığı merak edilmektedir. Spotify, müzik üreticilerinin kendi şarkılarını telifleri ile birlikte Spotify platformunda yayınlanmasına izin vermeleri ve dinlenmeler ile para kazanmaları temeline dayanan bir kazanç yöntemine sahiptir.

Spotify aracılığıyla kimlerin para kazanabileceği konusuna gelindiği zaman ise yalnızca sanatçıların para kazanabildiği bilinmelidir. Bu da demek oluyor ki, yalnızca bir dinleyiciyseniz ve kendi müzikleriniz bu platformda yayınlanmıyorsa herhangi bir şekilde para kazanabilmeniz mümkün olmayacaktır. Farklı sanatçıların yaptığı şarkıları bir dinleme listesi haline getirseniz ve listeniz çok sayıda insan tarafından çok dinlense de para kazanamazsınız.


Spotify Sanatçısı Olmak İçin Ne Yapılmalı?


Daha önce de belirttiğimiz üzere Spotify para kazanma isteğinizi yerine getirmek istiyorsanız, Spotify sanatçısı olmanız gerekecektir. Spotify’da şarkıları yayınlanan sanatçılar, dinleme başına iyi bir gelir elde edebilmektedir. Ancak Spotify sanatçısı olmak sanıldığı kadar kolay olmayacaktır. Zira bu platformda var olabilmek için anlaşmalı müzik şirketleri ile çalışmanız gerekmektedir.

 Günümüzde pek çok farklı müzik şirketi bulunmakta olup, her birinin belirlediği şartlar ve komisyon oranları birbirinden farklıdır. Bir müzik şirketiyle anlaşma sağladıktan sonra Spotify üzerinde şarkılarınızı dinlenmesini sağlayabilir ve böylelikle kazanç elde etmeye başlayabilirsiniz.


Spotify Ne Kadar Kazandırır?


Spotify üzerinde şarkıları yer alan sanatçılar, dinlenme başına para kazanabilmektedir. Spotify para kazanma eylemi için bir şirket ile anlaşma yaptıktan sonra dinlenmeler baz alınmaktadır. Bu bağlamda şarkının 1 defa dinlenmesi, yaklaşık olarak 0.005 Dolar şeklindedir. Bir şarkı 500.000 defa dinlediğinde ise 2000 Dolar kazanılabilmektedir. Bu kazanç komisyona bağlı olarak da değişkenlik gösterebilmektedir. Bu nedenle her sanatçının aynı tutarı kazanmadığı görülmektedir.


Spotify Ek Kazanç Yöntemleri Nelerdir?


Spotify üzerinden direkt para kazanmak için sanatçı olmanız gerekmektedir. Ancak bilinmesi gerekir ki ek Spotify para kazanma seçenekleri de mevcuttur. Ancak Bu ek kazanç yöntemlerinde yapılan ödemeler Spotify tarafından değil, sanatçıların kendileri tarafından yapılmaktadır. Eğer sanatçı olmadığınız halde Spotify’dan para kazanmak istiyorsanız, mutlaka sevilen bir kullanıcı olmanız gerekmektedir.

Eğer Spotify üzerinde sevilen bir oynatma listesi yaparsanız, sanatçılar yeni şarkılarını listenize eklemek için sizlere ödeme yapabilir. Çünkü sanatçılar yeni şarkı çıkardıkları zaman bu şarkının keşfedilmesi için uzun süreler beklemek istememektedir. Bu nedenle popüler kullanıcılar, keşfedilmesi isteyen sanatçılar ile işbirliği yaparak para kazanabilir.

Spotify para kazanma konusunu özetlemek gerekirse, direkt olarak Spotify’dan para kazanmak istiyorsanız bu noktada sanatçı olmanız gerekir. Ancak bu mecrada popülerseniz, Spotify platformunda şarkılarını ön plana çıkartmak isteyen sanatçılar ile çalışmalar yapılarak para kazanılabilmektedir. 

Üye girişi
Servisler
Blog