Sosyal Medya Neden Önemli?

Sosyal Medya Neden Önemli?

Son birkaç on yılda hayatımıza giren ancak girdiği gibi oldukça önemli bir yere sahip olmayı başaran sosyal medya, günümüzde herkesin bildiği ve kullandığı bir araç haline gelmiş durumda. Elbette, bu kadar yaygın bir kullanımı olması ve insanların da sosyal medyaya bu kadar önem vermesi, çoğu kişinin sosyal medyanın önemini sorgulamasına neden oluyor. Sahi, sosyal medya neden bu kadar önemli? Onu önemli yapan şey ne? Neden sosyal medya hayatımızın bu kadar önemli bir parçası? Eğer siz de bu soruların cevabını merak ediyorsanız bu gönderimizi okumaya devam edebilirsiniz!

Sosyal Medyanın Önemi

Sosyal medya, aslına bakarsanız, o kadar da önemli değil. Onu önemli yapan tek şey bizim merak duygumuzu besliyor oluşu. İnsanlar, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar ile bize kendi hayatlarından kesitler sunuyorlar ve biz de meraklı varlıklar olarak bu kesitleri görmekten zevk alıyoruz. Tam da bu noktada sosyal medyanın insan doğasının fazlasıyla önemli bir parçası olan merak duygusunu bastırma dürtüsü açısından önemli olduğunu söyleyebiliriz. İnsanlar olarak durağan ve durgun şeyleri sevmiyor, aksine, sürekli bir akışın olmasını istiyoruz. Bu yüzden zaten akışın olmadığı durumlarda canımız sıkılıyor ve ilgimizi çabuk kaybetmeye meyilli oluyoruz.

Peki, sosyal medyanın önemi tamamen bizim güdülerimizle mi alakalı? Aslında hayır. Sosyal medya bize bir yandan sosyalleşme fırsatı tanıyor. Ancak, bu sosyalleşme fırsatı sıradan bir arkadaş edinme ve sohbet etmeden ziyade parçası olduğumuz büyük kitlenin içerisinde yer alma fırsatı. Küreselleşmenin zirvede olduğu, insanların yavaş yavaş gerek kültürel gerek ekonomik olarak birleştiği bir çağda sosyalleşmenin önemi büyük bir hızla artıyor. Zira, nüfusumuz arttıkça birlikte yaşama ve var olma zorunluluğumuz da artıyor. İşte bu sebeple sosyal medya bize diğer insanlar ile bir olma, onları anlama fırsatı sunuyor.

Sosyal medyanın bir diğer önemli olduğu konu ise bize yaratıcılığımızı konuşturma fırsatı tanıması. Sosyal medya sayesinde önceden insanların dışa vuramadıkları becerileri onlara bir kitle, bir gelir kaynağı veya bir övünç nedeni sunabiliyor. Önceden insanların önemsemediği bir yetenek, tamamen sosyal medya sayesinde ciddi bir işe dönüşebiliyor. İşte bu sebeple insanlar, sosyal medyanın hayatlarında ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu anlamalı. Sosyal medya bizim için basit bir zaman öldürme aracı değil, bir nevi birbirimizi anlama ve hayatımızı şekillendirme yolu. Elbette, sosyal medyanın doğru kullanımı olduğu kadar yanlış bir kullanımı da var. Önemli olan, sosyal medyayı doğru kullanmak.

Üye girişi
Servisler
Blog