Reddit Nedir, Ne İşe Yarar?

Reddit Nedir, Ne İşe Yarar?

Reddit, kullanıcıların genel kültürden teknolojiye kadar pek çok konuda düşüncelerini paylaştığı ve tartışmalarda bulunduğu popüler bir web sitesidir. Dünyanın en büyük forum siteleri arasında yer alan Reddit, aslında bir imleme sitesi olarak da adlandırılabilmektedir. Reddit kullanıcıları dikkatlerini çeken her türlü konudaki yazıları diğer kullanıcılar ile paylaşabilmektedir.

Kullanıcıların açmış olduğu tartışmalar veya paylaşmış olduğu gönderiler diğer kullanıcılar tarafından iyi veya kötü olarak oylanabilmektedir. Bu durum konuyu açan kişinin ne kadar popüler olduğunu göstermektedir. Diğer sosyal medya platformlarından farklı olarak Reddit’te herhangi bir kısıtlama yoktur. Herkes dilediği konuda düşüncelerini ifade edebilmektedir. Kullanımının biraz karışık olmasından dolayı kullanıcılar tarafından Reddit nasıl kullanılır sorusu sık sık sorulmaktadır.


Reddit Nasıl Kullanılır?

Reddit nasıl kullanılır sorusunun cevabı, bu web sitesini kullanmak isteyen kişiler tarafından merak edilmektedir. Reddit her ne kadar kullanımı karmaşık olan bir platform olsa da kısa bir süre kullandıktan sonra tüm özelliklerine hakim olmanız mümkündür. Öncelikle cihazınıza Reddit uygulamasını indirmeli veya internet tarayıcınız üzerinden web sitesine giriş yapmanız gerekmektedir.

Reddit uygulamasını indirdikten sonra üye olma bölümüne giderek sizden istenen tüm bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Tüm üyelik işlemlerini tamamladıktan sonra karşınıza çıkan ekrandan ilgi alanlarınızı seçebilir, takip etmek istediğiniz kategorileri takibe alabilirsiniz. Tüm bu adımların ardından artık profiliniz oluşturulmuş olacaktır. Dilediğiniz alanda konular açabilir ve tartışmalara dahil olabilirsiniz.


Reddit Hangi Amaçla Kullanılır?

Reddit nasıl kullanılır sorusunun ardından en çok sorulan sorulardan biri de bu platformun hangi amaçlarla kullanıldığıdır. Reddit, kullanıcılar tarafından dünyada meydana gelen gelişmelerden haberdar olmak ve çeşitli konularda bilgi edinebilmek amacıyla kullanılmaktadır. Reddit, İngilizce bir cümle olan I have read it on Reddit’in kısaltılmış halidir. Türkçesi ise bunu Reddit’te okumuştum anlamına gelmektedir.

Üyeler bu platform üzerinden birçok konuda paylaşımlar yaparak diğer üyelerin gösterdikleri etkileşimler ile bir tartışma başlatabilmektedirler. Açılan başlıklarda metin, fotoğraf ve video gibi içerikler yer alabilmektedir. Kullanıcılar açtıkları başlıklar beğenildiği takdirde puan ve ödül kazanabilmektedir.


Reddit Kullanmak Neden Önemli

Reddit nasıl kullanılır sorusunun cevabında belirttiğimiz gibi, Reddit üzerinden çeşitli başlıklar açmanız mümkündür. Bu başlıklara gelecek cevaplar sayesinde dilediğiniz konularda bilgi sahibi olabilir ve ortak ilgi alanlarına sahip olduğunuz kişilerle tek başlık altında buluşabilirsiniz. Ayrıca diğer kullanıcıların açmış olduğu başlıkları takip ederek dünya üzerinde meydana gelen gelişmelerden de çok kolay bir şekilde haberdar olmanız mümkündür.

Reddit günümüzün en popüler forumlarından biri olması nedeniyle kullanıcılarına bilgi edinme konusunda çeşitlilikler sunmaktadır. Platform üzerinden yatırım kararı vermeniz bile mümkündür. Bu nedenle Reddit, her yaştan kullanıcının mutlaka bulunması gereken bir web sitesidir. Siz de telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan bu web sitesine üye olarak gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Üye girişi
Servisler
Blog