Pinterest’i Diğer Sosyal Medya Ağları ile Kullanabilir Miyim?

Pinterest’i Diğer Sosyal Medya Ağları ile Kullanabilir Miyim?

Pinterest, çok sevilen ve yaygın kullanılan sosyal medya platformları arasındadır. Kullanıcılara yaratıcılıklarını konuşturma olanağı tanıyan Pinterest, fotoğrafçılık ile ilgilenen ya da en basitinden farklı tasarımlarla ilgilenmeyi seven kullanıcıların en çok tercih ettiği sosyal medya ağları arasında yer alır. Elbette, Pinterest’in tek kullanım alanı fotoğraf yüklemek veya beğendiğiniz resimleri kaydetmekten ibaret değildir. Pinterest, diğer sosyal medya ağları ile birlikte kullanıldığında beklenmedik bir şekilde etkili olabilen bir araçtır. Peki, Pinterest diğer sosyal medya ağları ile birlikte nasıl kullanılır? Gerçekten faydalı bir araç mıdır? Gelin bu sorunun cevabını hep birlikte bulalım!

Pinterest Nasıl Etkili Bir Şekilde Kullanılır?

Pinterest, etkili bir şekilde kullanıldığında kişiye pek çok olanak tanır. Görsellik, özellikle de sosyal medyanın yaygın bir kullanıma erişmesiyle birlikte günlük hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Görsel olan her şeye karşı ilgi duyar, etrafımızı görseller ile çevreleriz. Bu durum, sosyal medyanın da bu kadar görsellik odaklı bir yer olmasının başlıca sebebidir aslında.

Pinterest’i etkili bir şekilde kullanmanın yolu, diğer sosyal medya ağlarında paylaştığınız görseller ile Pinterest hesabınızdaki görseller arasındaki uyumu yakalamaktır. Örneğin, Pinterest hesabınızda insanların ilgisini çekecek görseller yayımladığınızı düşünün; bu görsellerde diğer sosyal medya ağlarında yayımladığınız gönderilere link vererek insanların Pinterest hesabınızdan diğer sosyal medya hesaplarınıza geçiş yapmasını sağlayabilirsiniz.

Bunun yanında, Pinterest’te yaptığınız paylaşımları kaliteli bulan ve beğenen kişiler diğer sosyal medya ağlarınızı da ziyaret etmek isteyebilir. Dolayısıyla, kaliteli içerik üreterek ve insanların ilgisini çekecek paylaşımlar yaparak kısa sürede kitlenizi büyütebilir, daha büyük bir takipçi ağına hitap edebilirsiniz.

Pinterest’i etkili kullanmanın bir diğer yolu ise fotoğrafçılar için geliyor. Eğer kendi portfolyo siteniz varsa ve bu sitede örnek fotoğraflar paylaşıyorsanız, paylaştığınız fotoğrafları Pinterest’e de yüklemeyi unutmayın. Bu sayede, Pinterest’teki kullanıcıların da yaptığınız işleri görmelerini sağlayabilir, daha fazla potansiyel müşteriye kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Pinterest’in Diğer Sosyal Medya Ağlarıma Faydası Nedir?

Pinterest’in diğer sosyal medya ağlarına en büyük faydası, tüm ağlardaki takipçi kitlenizi etkili bir şekilde birbirine bağlamanızı sağlamasıdır. Farklı sosyal medya platformları farklı odaklara sahip olduğundan tüm sosyal medya ağlarında paylaşımlar yapmak size farklı ilgi alanlarına sahip insanlara erişme olanağı tanıyacaktır. Böylece, Pinterest’e kaydettiğiniz görselleri beğenen bir kişi Instagram ya da Twitter hesabınızı da görüp takip edebilecek, size kısa sürede daha geniş bir takipçi kitlesine kavuşmanızda yardımcı olacaktır. Sonuçta, tüm sosyal medya ağları birbiriyle ilişkilidir.

Üye girişi
Servisler
Blog