Pinterest Nedir?

Pinterest Nedir?

Pinterest nedir sorusu ile son zamanlarda sıklıkla karşılaşılmaktadır. Adından da anlaşılacağı üzere Pinterest, bir pano gibi düşünülebilir. Yeni nesil bir dijital pano olan Pinterest, diğer ülkelerde uzun zamandır kullanılırken, bizim ülkemizde ismi yeni duyulmaya başlamıştır. Pinterest kullanıcıları ilgilerini çeken fotoğraf ve videoları bu platform üzerinden paylaşabilmektedir.

Özellikle duvar kağıdı arayışında olan veya duvar kağıdı üreticisi olan kullanıcılar tarafından sık sık ziyaret edilen bu platformda aklınıza gelebilecek her türlü görseli bulmak mümkün. Uygulama içerisinde çok sayıda örgü ve dövme görsellerine rastlamak mümkün. Bu yönüyle Pinterest kullanıcılara ilham kaynağı olabilmektedir.

Pinterest kullanıcılarının %67’si kadındır. Durum böyle olunca kadınlara daha çok hitap ettiği düşünülse de aslında bu doğru değildir. Pinterest içerisinde kadın ve erkeklerin ilgisini çekebilecek pek çok paylaşım yer almaktadır. Diğer sosyal medya platformlarına göre daha az kullanılsa da sunduğu özellikler beğenilmektedir.


Pinterest Nasıl Kullanılır?

Pinterest nedir sorusuna cevap bulan sosyal medya kullanıcıları bu platformu nasıl kullanacaklarını merak etmektedirler. Pinterest’e üye olmak ve paylaşım yapmak tamamen ücretsiz. Kullanımı ise sahip olduğu ara yüz sayesinde oldukça basittir. Öncelikle Pinterest uygulamasını indirerek Facebook veya Google hesabınız aracılığı ile birkaç dakikada üye olmalısınız.

Üyeliğinizi tamamladıktan sonra e-posta adresinize gönderilen doğrulama mesajını onaylamanız gerekmektedir. Onay verdikten sonra uygulamayı tekrar açarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Uygulamayı açtığınızda karşınıza gelen ekrandan birçok sekmeye geçiş yapabilir ve uygulamanın sunduğu tüm ayrıcalıklardan faydalanabilirsiniz.


Pinterest Hangi Özelliklere Sahip?

Pinterest nedir sorusuna cevap vermiştik. Şimdi de bu platformun hangi özelliklere sahip olduğundan bahsedelim. Pinterest uygulamasında karşınıza çıkan bir görsele tıkladığınızda o görseli tek sayfada açabiliyorsunuz. Bu durum sizin görseli daha iyi incelemenize olanak sağlıyor. Eğer paylaşılan görselin sol alt kısmında bulunan kırmızı pin tuşuna tıklarsanız o görselin yer aldığı panoya gidebiliyorsunuz.

Karşınıza çıkan bir görseli saklamak istediğinizde sol üst kısımda yer alan pin it butonuna tıklayarak söz konusu görseli koleksiyonunuza eklemeniz mümkündür. Nereye ekleyeceğiniz ise size öncesinde sorulacaktır. Ayrıca uygulamada başka kullanıcıların panolarında gezinmek değil de kendi panonuzu oluşturmak istiyorsanız, yeni pano oluştur sekmesine tıklayarak kendi panonuzu oluşturabilirsiniz. Üstelik uygulamada panonuza bir isim vermek de mümkündür.


Pinterest Hangi Avantajları Sunuyor?

Pinterest nedir sorusunun cevabını biliyorsanız, hangi avantajları sunduğunu tahmin ediyor olmalısınız. Pinterest’de kendinize özgü bir blog oluşturup belli bir hayran kitlesine sahip olabilirsiniz. Yeni ilgi alanları keşfederek ilham alabilir ve bunu hayatınıza uygulayabilirsiniz. İlgi alanlarınız ile alakalı yeni bilgiler edinmek de bu platform sayesinde mümkündür.

Paylaşımını yaptığınız pinlerinize anahtar kelimeler eklemeniz mümkün olmaktadır. Bu anahtar kelimeler ile hesabınızın ziyaretçi sayısını artırabilir ve etkileşimlerinizi gözle görülür derecede güçlendirebilirsiniz. Bu durum sizin daha büyük kitlelere ulaşmanıza da olanak sağlamaktadır. 

Üye girişi
Servisler
Blog