İnternetten Çeviri Yapmaya Nasıl Başlayabilirim?

İnternetten Çeviri Yapmaya Nasıl Başlayabilirim?

İnternetten çeviri yapmak, yabancı dil bilen ve çeviriye ilgi duyan herkesin hayalleri arasındadır. Yalnızca sevdiği işi yaparak para kazanmak ve çeşitli metinleri çevirmek, çoğu kişi için ideal meslek olarak görünür. Elbette, internetten çeviri yapmanın en büyük avantajlarından birisi olan tamamen esnek bir iş sahibi olmak da çoğu kişi için bu işin en büyük artıları arasındadır.

İnternetten çeviri yapmak ile ilgilenen çoğu kişi bu işe nasıl başlayacağını merak etmektedir. Bu sebeple, son zamanların en çok sorulan soruları arasında internetten çeviri yapmaya nasıl başlayabilirim sorusu da yer alır. Eğer siz de bu sorunun cevabını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam ederek aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. 

Kendi Sitemi Açmalı Mıyım?

 En çok merak edilen konulardan birisi de kendi web sitemi açmalı mıyım sorusudur. Her ne kadar internetten çeviri yapan çoğu kişi için kendi sitesini açmak ve bu site üzerinden gelir elde etmek mantıklı bir hareket olsa da işe henüz yeni başlayan çevirmenlerin sergileyecekleri çok fazla tecrübeleri olmayacağı için portfolyolarının yeterince ilgi çekeceğini söylemek zordur. Bu noktada, yeni işe başlayan çevirmenlerin esas odaklanması gereken nokta kısa sürede daha çok tecrübe kazanmak ve böylece portfolyolarını zenginleştirmek olmalıdır. Zengin bir portfolyoya sahip oldukları takdirde bir internet sitesi açarak oradan iş almak çoğu serbest çevirmen için çok daha karlı bir iş olacaktır.

Hangi Web Sitelerini Kullanabilirim?

 İnternette serbest çevirmen olarak çalışmak isteyenlerin faydalanabileceği çok sayıda internet sitesi bulunur. Bunların çoğu yabancı siteler olsa da Türk web siteleri de freelance çalışan kişilerin kullanımına açıktır.

Bu konuda en çok tercih edilen ve en fazla işin olduğu platform Freelance isimli web sitesidir. Bu web sitesine her gün yüklenen çok sayıda ilandan size en uygun olanlarını seçebilir ve kısa sürede yurt dışına iş yapmaya başlayabilirsiniz. Fiverr veya Upwork gibi internet siteleri de yine Freelance gibi yabancı müşterilerin çoğunluk olduğu internet siteleridir.

Bionluk veya Armut gibi Türk web siteleri de serbest çevirmenlerin faydalanabileceği başlıca web siteleri arasında yer alır. Eğer siz de Türk alıcılara odaklanmak istiyorsanız bu web sitelerini kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Nasıl Daha Çok Kazanırım?

Çeviri yaparak daha fazla kazanmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli şey kendi reklamınızı iyi bir şekilde yapabilmektir. Hiçbir şey kaliteli iş kadar iyi reklamınızı yapamayacağı için mümkün olduğunca yaptığınız işlerin kalitesini yükseltmeye çalışın. Eğer müşterilerinizi memnun etmeyi başarırsanız sonraki işleri için de size gelecek ya da etraflarına da sizden bahsedeceklerdir.

Bunun yanında, sosyal medya üzerinden de kendi tanıtımınızı yapabilirsiniz. Farklı sosyal medya platformlarında hesaplar açıp buradan kendi işinizin reklamını yapabilir, SMM Panel gibi araçlar aracılığıyla tüm platformlarda eşzamanlı olarak paylaşımlar yapıp daha geniş bir kitleye hitap etmeye çalışabilirsiniz.

Üye girişi
Servisler
Blog