Medium’da Daha Fazla Takipçi Nasıl Kazanılır?

Medium’da Daha Fazla Takipçi Nasıl Kazanılır?

Eğer yazı yazmaktan ve bunları paylaşmaktan hoşlanıyorsanız eminiz Medium’u duymuşsunuzdur. Yazdığınız yazıları ve makaleleri yayımlamanıza olanak tanıyan Medium, bir nevi blog yazan kişilerin kullandığı bir sosyal medya platformudur. Medium sayesinde fikirleriniz, düşünceleriniz ve ilginizi çeken konular ile ilgili yazılar yazarak bunu tüm dünyayla paylaşabilirsiniz. Elbette, her sosyal medya platformunda olduğu gibi Medium’a yazan kişilerin de en çok merak ettiği konulardan birisi Medium’da daha fazla takipçi kazanmak için ne yapabileceğiniz sorusudur. Eğer siz de bu sorunun cevabını öğrenmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam ederek aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz.

Medium Ne İşe Yarar?

Medium, size düşüncelerinizi yazıp paylaşma olanağı tanır. Dünya genelinde geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan Medium, herhangi bir site kurma zorunluluğunuz olmadan blog yayımlamanıza olanak tanıyor. Yazdığınız yazıları beğenen kişiler sizi takip edebiliyor, yazılarınızı beğenebiliyor ve yazdığınız makaleleri kaydedebiliyor. Medium bu açıdan blog yazmaya hevesli olan herkesin ilgisini çeken platformlar arasında yer alıyor.

Medium’da Daha Fazla Okur Nasıl Kazanılır?

Eğer Medium’da daha fazla okur kazanmak istiyorsanız belli başlı şeylere dikkat etmelisiniz. Bu şeyleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Düzenli gönderi yapmak: Eğer siz de kısa sürede daha fazla okura ulaşmak istiyorsanız Medium’da yapmanız gereken şey düzenli gönderim yapmaktır. Bu sayede, okurlarınızın ilgisini canlı tutar ve kitlenizi sürekli büyütmeye devam edersiniz.
  • Sayfanızın tasarımını iyi yapın: Profil resminizden içeriklerinizin sıralamasına kadar her şey okurlarınız için önem arz eder. Bu sebeple, profil resminizi, hesabınızın adını ve sayfanızın tasarımını dikkatli bir şekilde yapmaya çalışın.
  • Diğer sosyal medya ağlarında da paylaşım yapın: SMM panel ve benzeri araçları kullanarak farklı sosyal medya platformlarını tek bir kaynaktan yönetmeniz mümkün. Aynı şeyi Medium’a yazdığınız içeriklerle de yaparak Medium makalelerinizi farklı platformlarda paylaşabilirsiniz. Böylece, okur kitlenizi kısa sürede büyütebilirsiniz.

Medium’da Kaliteli Yazı Nasıl Yazılır?

Medium’da kaliteli yazı yazmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken şeyleri şöyle sıralayalım:

  • Yazılarınızda mümkün olduğunca görselliğe yer vermeye çalışın.
  • Eğer bir araştırma ya da inceleme yazısı yazıyorsanız kaynak vermeye özen gösterin.
  • Ürettiğiniz içeriğin özgün olmasına dikkat edin.
  • Sürekli yazın. Zira, düzenli yazı yazmak kaleminizi kuvvetlendirir.
Üye girişi
Servisler
Blog