LinkedIn Hesabınıza CV Ekleme

LinkedIn Hesabınıza CV Ekleme

LinkedIn, iş kariyeriniz için aktif olarak kullanmanız gereken çok önemli bir platformdur. Bu platform sayesinde iş arayan pek çok kişi aradıkları işi bulabilmekte ve kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde çıkabilmektedir. Şirketler ise aradıkları kalifiyeli personelleri bu platform sayesinde çok kolay bir şekilde bulabilmektedir. Bu platform aynı zamanda staj yapmak isteyen öğrenciler tarafından da mutlaka kullanılmalıdır.

LinkedIn CV ekleme imkanını da kullanıcılarına sunmaktadır. LinkedIn kullanıcıları özgeçmişlerini bu platforma yükleyerek iş verenlerin dikkatini çekerek şirket yöneticileri ile bağlantı kurabilmektedir. Ayrıca CV eklemek, arama sonuçlarında gözükmenizi de sağlamaktadır. İş verenler kalifiyeli personel bulabilmek için arama sekmesini sık sık kullanmaktadır.


LinkedIn CV Ekleme Nasıl Yapılır?

LinkedIn CV ekleme işlemini gerçekleştirebilmek için öncelikle profilinize giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş işlemini tamamladıktan sonra profilinizin alt kısmında bulunan bölüm ekle butonuna tıklayarak karşınıza gelen ekrandan çalışma deneyimi seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Bu kısımdan özgeçmiş yüklemesi yapmanız mümkündür.

Daha başarılı bir sonuç alabilmek için özgeçmişinizi eksiksiz ve doğru bir biçimde eklemeniz çok önemlidir. Eğer yanıltıcı bilgiler verirseniz iş verenlerin güvenini zedeleyebilirsiniz. Özgeçmiş ekleme konusunda sıkıntılar yaşıyorsanız veya teknik bir hata alıyorsanız, destek kısmından platform yetkililerine ulaşarak her türlü konuda yardım alabilirsiniz.


LinkedIn CV Ekleme Ne İşe Yarar?

LinkedIn CV ekleme, size pek çok avantaj sunacaktır. Bu avantajların başında ise şirketler tarafından kolayca fark edilmek gelmektedir. İş başvurusu yapacağınız sırada yüklemiş olduğunuz özgeçmişi seçerek yalnızca birkaç saniyede başvuruda bulunabilirsiniz. Şirket yetkilileri yüklediğiniz CV’yi görerek sizi kolayca değerlendirebilirler.

LinkedIn profilinize CV eklediğiniz takdirde onlarca işe başvuracak olsanız bile bu en fazla bir dakikanızı alacaktır. Tüm bilgileri tek tek girmenize gerek kalmadan tek tıkla iş başvurusunda bulunabileceksiniz. Ayrıca yüklemiş olduğunuz CV’yi cihazınıza indirerek fiziksel iş başvurularında da kullanmanız mümkündür.

LinkedIn, iş bulmak için milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan bir platformdur. Bu platforma CV yükleyerek bile binlerce kişinin önüne geçerek kendinizi görünür kılmanız mümkündür. Bu nedenle kesinlikle yukarıda yer alan adımları takip ederek profilinize bir CV eklemeniz gerekmektedir.


LinkedIn CV Ekleme Neden Önemlidir?

LinkedIn CV ekleme, iş arayan kişiler için çok önemlidir. İş bulma konusunda size çok büyük katkılar sağlayan bu platforma CV ekleyerek, personel arayan şirket yetkililerinin arama sonucunda çıkmanız olasıdır. İş deneyimleriniz, eğitiminiz ve özgeçmişinizde yer alan tüm diğer bilgiler personel arayan yetkililerin karşısına çıkacaktır.

Profilinde CV olmayan kişilerin, iş verenlerin dikkatini çekmesi çok düşük bir ihtimaldir. İş verenler, özgeçmişlerini yeterli bulduğu kişilerle bağlantı kurmak istemektedir. Bu nedenle hemen LinkedIn profilinize giderek sizi en iyi şekilde yansıtan özgeçmişinizi ekleyerek iş verenlerin sizle bağlantı kurmasını bekleyebilir, hayalinizdeki işe kolayca kavuşabilirsiniz.

Üye girişi
Servisler
Blog