Instagram Uçtan Uca Şifreleme Nedir?

Instagram Uçtan Uca Şifreleme Nedir?

Instagram uygulamasında uçtan uca şifreleme özelliği sohbet ile ilgilidir. Uçtan uca şifreleme özelliği diğer uygulamalarda olduğu gibi Instagram’da da sohbet ve mesajlardaki aramalara ekstra güvenlik ve koruma sağlamaktadır.



Uçtan uca şifreleme ile birlikte bir sohbetteki mesaj ve aramalar için ekstra koruma ve ekstra güvenlik sağlanabilmektedir. Bu şekilde kullanıcıların mesajları ve aramaları, yalnızca kullanıcı ve konuştuğu kişi tarafından duyulabilir, görülebilir ve okunabilir duruma gelmektedir.

Uçtan uca şifrelenmiş olan sohbetteki arama ve mesajların içeriği ise kullanıcılar cihazdan ayrıldığı andan itibaren alıcının cihazına ulaştığı ana kadar korunmaktadır.

Bu durumda mesaj teslim edilirken hiç kimsenin gönderilen ya da söylenen mesaj ile gönderileri göremeyeceği ve dinlenemeyeceği anlamına gelmektedir ve uçtan uca şifrelenmiş konuşmalardaki her bir cihaz da konuşmayı korumak için kullanılan özel bir anahtara sahiptir.

Bu anahtarlar ile mesajlar ve aramalar daha fazla güvence altına alınabilmektedir ve kullanıcılar bu güvenlik durumunu birisi ile anahtarlarını karşılaştırarak kontrol edebilmektedirler. Kullanıcılar uygulama üzerinde uçtan uca şifrelenmiş sohbette bir mesaj gönderdiklerinde cihazları mesaj gönderirken kilitlemektedir.

Bu mesajın kilidi ise yalnızca sohbetin özel anahtarından bir tanesine sahip olan cihaz tarafından açılabilmektedir ve bu durum görüntülü ve sesli konuşmaların içeriği için de geçerlidir. Kullanıcılar uçtan uca şifrelenmiş mesajlarda daha güvenli bir durumda olabilmektedir.

Instagram’da Uçtan Uca Şifrelenmiş Bir Mesaj Nasıl Şikayet Edilir?

Instagram’da uçtan uca şifrelenmiş bir mesajı şikayet etmek için sohbetler kısmından uçtan uca şifrelenmiş bir sohbete dokunulması gerekir.

Sohbette şikayet etmen istenen mesaja dokunup basılı tutulmalıdır ve alt bölümde yer alan şikayet et seçeneği seçilmelidir. Bu şekilde uygulamada uçtan uca şifrelenmiş bir mesaj şikayet edilebilmektedir.

Instagram’da Şifrelenmiş Konuşma Şikayet Edildiğinde Ne Olur?

Instagram uygulamasında şifrelenmiş konuşma eğer uygulamanın topluluk kurallarına aykırı ise şikayet edilebilmektedir. Uçtan uca şifrelenmiş sohbet ya da mesajlar şikayet edilebilmektedir.

Şikayet etmeyi ve kullanıcılar cihazlarından Instagram’a göndermeyi seçtikleri bir konuşmada gönderilen en son 30 mesajı görüntüleyebilmektedir ve Instagram bu mesajları inceleyebilmektedir. İncelemeye göre de bir kararı uygulama verebilmektedir.

Üye girişi
Servisler
Blog