Instagram Sessize Alma Nedir?

Instagram Sessize Alma Nedir?

Instagram uygulamasında gönderiler ve kullanıcılar, Facebook ve Twitter uygulamalarında olduğu gibi sessize alınabilmektedir. Özellikle sessize alma özelliği ile birlikte birçok Instagram kullanıcısı görmek istemediği içerik ya da kişileri sessize alabiliyorlar.

Instagram kullanıcıları seçtikleri kişileri sessize aldıklarında o kişi hakkında herhangi bir hikaye, gönderi ya da bir hareket göremiyorlar. Aynı şekilde kullanıcılar, herhangi bir gönderiyi sessize aldığında o gönderiyi bir daha anasayfa ya da keşfet kısımlarında göremiyorlar.

Son zamanlarda özellikle gittikçe popüler olan bu özellik, Instagram üzerinde ilgiyi çekmeyen kişileri takipten çıkartmadan sessize alma konusunda avantajlı bir içerik olarak ön plana çıkıyor. Sessize alınan profilin paylaştığı gönderiler de ana akış kısmında kullanıcıların karşısına çıkmıyor.

Instagram uygulamasında bir kullanıcı sessize almak için kullanıcının profiline giriş yapılmalıdır. Bu adımın ardından ise sağ üst kısımda bulunan simgeye tıklanmalı ve bu kısımdan ise “Kullanıcıyı Sessize Al” seçeneği seçilmelidir. Böylece, Instagram üzerinde bir kullanıcı sessize alınabilmektedir.

Bir gönderiyi sessize almak için ise sessize alınacak olan gönderi seçilmelidir ve ardından gönderinin sağ alt kısmında bulunan seçenekler bölümüne giriş yapılmalıdır. Bu kısımdan ise gönderiyi sessize al seçeneği seçilebilmektedir.

Instagram’da Sessize Alınan Kişi Hikayeleri Görebilir Mi?

Instagram’da sessize almak istenen kullanıcının profiline giriş yapılarak, bu bölümde ekranın sağ üst kısmındaki simgenin altından “Sessize Al” seçeneğini işaretlemek yeterli olabiliyor.

Sessize alınan kullanıcıların paylaşımları ve gönderileri, sessize alan kişinin ana akışında görünmüyor ve sessize alınan kişilere sessize alındıklarına dair de herhangi bir bildirim gitmemektedir.

Instagram’da Bir Kişinin Hikayesini Gizlediği Nasıl Anlaşılır?

Instagram’da bir kişinin hikayesini gizlediği nasıl anlaşılır konusunda birçok kullanıcı araştırmalar yapabilmektedir. Instagram’da bir kişinin hikayesini gizleyip gizlemediğini öğrenmek için ise başka bir hesaptan o kullanıcının hikayelerine giriş yapılabilmektedir.

Eğer kullanıcı, karşı kullanıcının hikayesini görmüyorsa ama başka bir hesaptan girdiğinde bir hikaye görebiliyorsa o kişi hikayesini gizlemiş demektir. Bu yüzden de ikinci bir hesap ile bir kişinin hikayesi gizlediği anlaşılabilmektedir.

Instagram’da Hikayeyi Görenler Neye Göre Sıralanıyor?

Instagram’da hikayeye bakan kişilerde ilk etken profile yapılan ziyaret sayısı olarak biliniyor. Bu konu tam da net bir konu değil.

Hikaye sıralaması bazı durumlarda farklılıklar gösterebiliyor.

Üye girişi
Servisler
Blog