Instagram’da Gönderiye Nasıl Müzik Eklenir?

Instagram’da Gönderiye Nasıl Müzik Eklenir?

Instagram’ın son getirdiği güncellemeler ile birlikte, kullanıcılar Instagram’da paylaştıkları gönderilere müzik ekleyebiliyorlar. Bu durum kullanıcıların da sıklıkla ilgisini çekiyor ve çoğu kullanıcı bu özelliği sıklıkla kullanıyor.

Instagram uygulamasında bir gönderiye müzik eklemek için öncelikle Instagram uygulamasına giriş yapılması gerekiyor. Instagram uygulamasına giriş yapıldıktan sonra ise gönderi paylaşma kısmına girilmeli. Bu yüzden de Instagram’ın anasayfasında bulunan + simgesine tıklanması gerekiyor.

Bu kısımdan ise gönderi kısmına dokunulması gerekiyor ve buradan bir gönderinin galeriden seçilmesi ya da direkt olarak bir fotoğraf seçilmesi gerekiyor. Bu aşamadan sonra ise ilerle kısmına dokunularak diğer aşamaya geçilmesi gerekiyor.

Bu aşamadan sonra ise kullanıcıların karşısına “müzik ekle” yazısı çıkıyor. Kullanıcılar gönderilerine müzik eklemek için müzik ekle yazısına dokunması gerekiyor ve bu listeden de eklenmek istenen şarkının listeden seçilmesi gerekiyor.

Müzik seçildikten sonra ise kaydırıcı kullanarak müzik süresinin ayarlanması mümkün bir durumda yer alıyor ve kullanıcılar bu kısımdan müzik süresini ayarladıktan sonra “bitti” kısmına dokunması gerekiyor. Ardından da gönderi paylaşılabiliyor.

Bu şekilde Instagram’da gönderiye müzik eklenme işlemi yapılabiliyor.

Instagram Hikayelerde Müzik Süresi Nasıl Ayarlanır?

Instagram hikayelerde müzik, çoğu kullanıcının sıklıkla kullandığı bir özellik. Özellikle de Instagram hikayelerine müzik ekleme konusunda müzik süresi de önemli bir durumda. Çünkü Instagram hikayeleri genel olarak 15 saniyelik olarak atılabiliyor.

Hikayeye istenene şarkı eklendikten sonra, ekranın en alt kısmında müzik süresini ayarlama bölümü bulunuyor. Bu bölüm ise beyaz bir kutucuk şeklinde gözüküyor. Kullanıcılar müzik süresini ayarlamak için bu kısımdaki kutucuğu sağ ya da sol yöne kaydırarak şarkının hangi kısmının ne kadar süre ile çalacağını ayarlayabiliyorlar.

Instagram Hikayeler 60 Saniye Yapılabilir Mi?

Instagram’da hikayeler 15 saniye olarak atılabiliyor ve Instagram’da hikaye süresi ayarlama özelliği bulunmuyor. Instagram hikayeler kısmında 15 saniyenin altında hikayeler paylaşılabiliyor fakat 15 saniye üstü hikayeler 2 ayrı hikaye olarak paylaşılabiliyor.

Hikaye süresini ayarlama özelliği sadece Instagram Reels için mümkün durumda yer alıyor.

Instagram’da En Fazla Kaç Hikaye Paylaşılabilir?

Instagram’da en fazla 100 hikaye paylaşılabiliyor. Instagram uygulamasında 100 üstü hikayeyi eklediğinizde ise en eski resim ya da video arşivlere kaldırılıyor.

Üye girişi
Servisler
Blog