Instagram’da Gönderi Beğenisi Nasıl Geri Çekilir?

Instagram’da Gönderi Beğenisi Nasıl Geri Çekilir?

Instagram’da bir gönderi fotoğraf ya da videoya iki kez tıklamak ile ya da gönderinin altında yer alan kalp simgesine tıklamak ile beğenilebiliyor. Gönderinin beğenmekten vazgeçilmesi konusu da özellikle gönderinin yanlışlıkla beğenilmesi durumlarında karşılaşılan bir konu olarak ön plana çıkıyor.



Bir gönderiyi beğenmekten vazgeçmek ya da gönderinin beğenisini geri çekmek için kalp simgesine tekrar tıklanılması gerekiyor. Bir beğenmeyi kaldırmaktan çok kısa bir süre sonra, beğenme uyarısı diğer kişilerin “Hareketler” kısmından da kaldırılıyor.

Instagram’da Sesli ve Görüntülü Aramalara Nasıl Katılınır?

Instagram uygulamasında sesli ve görüntülü bir aramaya katılmak için akış bölümünün sağ üst köşesinde yer alan paylaş ya da mesaj simgesine dokunulması gerekilmektedir.

Bu bölümden sohbetler listesinden aramaya katılmak için de davet alınan konuşmaya giriş yapılmalıdır. Ardından da Katıl seçeneği ile Instagram uygulamasında görüntülü ya da sesli aramalara katılınabiliyor.

Instagram dışından alınan bir bağlantı ile de bir aramaya katılım sağlamak mümkün bir durumda yer alıyor.

Instagram’da Paylaşılan Canlı Yayınlar Nasıl Arşivlenir?

Instagram’da paylaşılan canlı yayınlar, genel olarak otomatik bir şekilde “Canlı Yayın Arşivi”ne kaydediliyor. Bu sebeple de kullanıcıların canlı yayınları telefonlarına kaydetmelerine gerek kalmıyor. Canlı Yayın Arşivi ise dilenen zamanda Ayarlar bölümünden kapatılabiliyor.

Canlı Yayın Arşivini açmak ya da kapatmak için ise profile giriş yapılması gerekiyor ve profil bölümünden Ayarlar ve Gizlilik bölümüne gidilmesi gerekiyor. Bu bölümden sonra “Uygulaman ve Medya” kısmında “Arşivleme ve İndirme” seçeneğine giriş yapılmalı.

Canlı Yayını Arşive Kaydet seçeneğinin yanındaki açma ve kapama simgesine dokunularak, Canlı Yayın Arşivi kapatılıp açılabiliyor.

Instagram’da Arşivlenen İçerikler Nerede Bulunabilir?

Instagram uygulamasında arşivlenen içerikler, yani hikayeler, öne çıkanlar gibi durumları görmek için öncelikle profile giriş yapılması gerekiyor.

Arşivlenen içeriklerin görülmesi için profil bölümüne giriş yapıldıktan sonra “Hareketlerin” kısmına dokunulması gerekiyor ve bu bölümden “Arşivlenenler” kısmına tıklanması gerekiyor.

Üst bölümden de Gönderi/Hikaye Arşivi kısmından Hikaye Arşivi, Gönderi Arşivi ya da Canlı Arşiv kısmına giriş yapılabiliyor. Böylece de uygulamada arşivlenen içerikler görüntülenebiliyor.

 

Üye girişi
Servisler
Blog