Instagram’da Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Instagram’da Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Instagram uygulamasında canlı yayın uygulamanın içerisinde sürekli olarak kullanılan özelliklerin arasında yer almaktadır. Instagram uygulamasında canlı yayın yapmak için öncelikle Instagram uygulaması açılmalı ve hesaba giriş yapılmalıdır.

Instagram arayüzünde, sol üst köşede yer alan Hikayeler kısmına tıklanması gerekmektedir. Bu aşamada kamera açılacak ve ekranda birçok seçenek çıkacaktır. Kullanıcıların bu aşamada canlı yayın seçeneğini seçmesi gerekmektedir. Canlı yayın seçeneği ile birlikte kullanıcılar, canlı yayına geçmek istedikleri zaman başlatma tuşuna tıklamalıdır.

Bu şekilde Instagram’da canlı yayın yapılabilmektedir ve Instagram’da takipçilerin canlı yayına katılımlarının görüntülenmesi de mümkündür.

Instagram’da Canlı Yayın Kayıt Oluyor Mu?

Instagram’da canlı yayın genel olarak kayıt alınabiliyor ve kullanıcılar profilinde canlı yayının tekrarını yayınlayabiliyorlar. Ayrıca bununla birlikte canlı yayınların kayıtlarını gizleme seçeneği de bulunabiliyor.

Instagram’da canlı yayınlarda kullanıcılara sunulan seçenekler ile birlikte canlı yayının sonunda sağ üst bölümde bulunan “kaydet” butonu sayesinde, Instagram canlı yayınlarını kaydetmek mümkün bir halde. Bu özellikle birlikte kullanıcılar, Instagram’da yaptıkları canlı yayınları kaydedebiliyor ve paylaşabiliyorlar.

Instagram’da Canlı Yayını İzleyenler Görülür Mü?

Instagram’da canlı yayınlar, Instagram uygulaması içerisinde izlenebiliyor. Özellikle Instagram uygulamasında canlı yayını yapan kişiler, canlı yayını görüntüleyen ve izleyen herkesi görebilme özelliğine sahip.

Instagram uygulamasında açılan canlı yayınları takipçilerin görebilmesinin yanında, eğer yayını açan kişinin profili gizli değilse, profili ziyaret eden her Instagram kullanıcısı canlı yayını görüntüleyebiliyor ve izleyebiliyor.

Ayrıca Instagram’da canlı yayınlar keşfet bölümüne de düşebiliyor ve kullanıcılar bu kısımdan canlı yayınları görüp katılabiliyorlar. Yayın yapan kişiler ise canlı yayınlarına katılım sağlayan herkesi görüntüleyebiliyor.

Instagram Canlı Yayında Ekran Görüntüsü Alınca Bildirim Gidiyor Mu?

Instagram’da canlı yayında ekran görüntüsü alınca yayıncıya bildirim gitmiyor. Özellikle Instagram uygulamasında hikayelerde, gönderilerde ya da canlı yayınlarda alınan ekran görüntülerini kullanıcılar göremiyor.

Bu yüzden de karşı tarafa bu konuda, ekran görüntüsü alındığında herhangi bir bildirim gitmiyor.

Instagram Canlı Yayında Beğeni Ne Demek?

Instagram canlı yayınlarında canlı yayınları beğenmek mümkündür.

Yayını izleyen kullanıcılar, yayında ekranda bulunan kalp simgesine tıklayarak beğeni yapabilmektedirler.

Üye girişi
Servisler
Blog