Instagram’da Reels Özelliği Nasıl Kullanılır?

Instagram’da Reels Özelliği Nasıl Kullanılır?


Instagram, her geçen gün kendini geliştiren ve kullanıcılarına en başarılı sosyalleşme deneyimi sunan sosyal medya platformlarından bir tanesidir. 2020 yılında Türkiye’de de kullanılmaya başlayan Instagram Reels, kısa tabirle Instagram uygulamasının içerisindeki TikTok olarak bilinmektedir. Bu özellik sayesinde her Instagram kullanıcısı, telefonunun kamerasıyla veya Instagram kamerasıyla çektiği fotoğraf ve videoları farklı şekillerde takipçilerine sunabilmektedir. Üstelik Instagram Reels videoları oluşturmak ve paylaşmak için herhangi bir ek edit programına da ihtiyaç duyulmamaktadır.

Instagram’ın kısa süre içerisinde en sevilen özelliği haline gelen Reels, 15 saniyelik videolar veya kolajlar oluşturmaya yardımcı olmaktadır. Üstelik bu özelliğe erişim oldukça kolaydır. Zira Instagram Reels özelliğini kullanmak için tek yapmanız gereken şey, Instagram uygulamasına giriş yapıp story çekme bölümü olan kameraya tıklamanızdır. Daha sonrasında ise alt paneldeki “Reels” butonuna tıklayarak Reels çekmeye başlayabilirsiniz. 


Instagram İçin Reels Oluşturma


Reels özelliği, her gün milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılmaktadır. Özellikle Instagram üzerinde kısa videolar paylaşmak, ancak farklı uygulamalar üzerinden video veya fotoğraflara efekt ve müzik eklemek istemeyen kullanıcılar, Instagram’da Reels özelliğini tercih edebilmektedir. Instagram Reels özelliğini kullanmak için yapılması gerekenler ise şunlardır;

1.      Instagram ana ekranına giriş yapıp kamera kısmını açınız.

2.      Kameranın sağ ve sol kısımlarında bulunan filtreleri kullanabilirsiniz. Ayrıca direkt olarak filtresiz kamerada da çekim yapabilirsiniz.  

3.      Daha sonra kameranın hemen altında bulunan panelden “Reels” yazılı butona tıklayınız.

4.      İster uygulama içerisindeki kamerayı, ister ise galeriden seçtiğiniz görsel veya videoları kullanabilirsiniz.

5.      Reels panelinin sol tarafında bulunan süre, hız, ses gibi seçenekler üzerinden istediğiniz gibi videonuzun ayarlamasını yapabilirsiniz.

Belirtilen bu adımlar sayesinde istediğiniz gibi bir Reels videosu oluşturabilirsiniz. Ayrıca eğer videoyu paylaşmak istemiyorsanız, cihazınıza kaydedebilir ve farklı mecralarda da kullanabilirsiniz. Buna ek olarak daha önce de belirttiğimiz gibi Reels özelliğini art arda sıralayacağınız görseller için de tercih edebilir ve müzikli bir kolaj elde edebilirsiniz. Bu işlem için her bir fotoğrafın ekranda kaç saniye kalacağına kadar pek çok ayarlama da yapabilmeniz mümkündür.


Instagram Reels Gönderileri Nerede Görülür?


Instagram üzerinden Reels videoları izlemek ya da kişilerin Reels gönderilerine erişmek isteyenler, bu Reels paylaşımlarının nerede göründüğünü merak etmektedir. Instagram Reels, hem Instagram’ın ana ekranında bulunan video ikonu, hem de keşfet sekmesi üzerinden gösterilebilmektedir. Bu sayede algoritmanın sizler için belirlediği paylaşımları kolayca izleyebilirsiniz.

Eğer bir kişinin paylaştığı Reels gönderilerine toplu bir şekilde ulaşmak istiyorsanız, o kişinin profilini ziyaret etmeniz ve profilin altında yer alan Reels ikonuna tıklamanız gerekmektedir. Bu sayede tek bir kişi tarafından paylaşılan Reels paylaşılan içerikleri görebilirsiniz. Ancak kişinin profilinde Reels ikonu çıkmıyorsa, bu kişinin Reels paylaşımı yapmadığı anlamına gelmektedir. 

Üye girişi
Servisler
Blog