Instagram’da Ekran Görüntüsü Alınca Bildirim Gider Mi?

Instagram’da Ekran Görüntüsü Alınca Bildirim Gider Mi?


Instagram, günümüzde en çok kullanılan sosyal ağlar arasındadır. Pek çok farklı kategoride sayısız paylaşımın yapıldığı bu platformda, kimi zaman görüntüleri galeriye kaydetmek, kimi zaman ise arkadaşlarımızla paylaşabilmek için ekran görüntüsü almaktayız. Tam da bu noktada Instagram ekran görüntüsü bildirimi konusu araştırılmakta ve ekran görüntüsü alma durumunda karşı profile mesaj gidip gitmediği öğrenilmek istenmektedir.

Instagram’da çokça yapılan SS alma işlemleri incelendiği zaman karşı tarafa bazı durumlarda bildirim gönderildiği görülmektedir. Bu nedenle herhangi bir ekran görüntüsü alma işlemi yapmadan önce mutlaka bu hususlar hakkında bilgi almalı ve bu doğrultuda hareket etmelisiniz. Aksi halde açıklayamayacağınız durumlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.


Instagram Bildirimsiz Ekran Görüntüsü Alma


Instagram platformunda beğendiğiniz, üzerine konuşmak istediğiniz ya da farklı bir sebepten dolayı cihazınıza kaydetmeyi düşündüğünüz gönderiler için yaptığınız ekran görüntüsü işlemleri, daha önce de belirtildiği üzere bazı durumlarda karşı profilin bu durumdan haberdar olmasına sebebiyet vermektedir. Instagram ekran görüntüsü bildirimi sorunu yaşamamak için direkt olarak ekran görüntüsü almak yerine farklı şekillerde görüntüyü kaydetmeyi tercih edebilirsiniz. Bunlar;

·        Ekran kaydı alıp daha sonra ekran görüntüsü alma

·        Instagram gönderi bağlantısını kopyalayarak görüntüye ulaşma

·        Kaydetmek istediğiniz fotoğrafın seçenekler kısmında yer alan “WhatsApp’tan Paylaş” butonuna basma

·        Gönderinin sağ alt kısmında bulunan “Kaydet” ikonuna tıklama

Belirtilen bu yöntemler ile görsel kaydetme ya da paylaşma işlemi yaparsanız, karşı tarafa hiçbir şekilde bildirim gönderilmeyecektir. Genele bakıldığı zaman bir gönderinin direkt olarak ekran görüntüsünü almak da bildirimlere sebep olmamaktadır. Ancak bildirim gönderileceğinden şüphe duyuyorsanız, listede belirtilen yöntemlere bir şans verebilirsiniz.


Instagram Hangi Durumlarda Ekran Görüntüsü Bildirimi Gönderir?


Instagram platformu üzerinde yapacağınız ekran görüntüsü işlemleri için bazı hususlardan haberdar olmanız tavsiye edilmektedir. Instagram ekran görüntüsü bildirimi hakkında bileceğiniz bu hususlar sayesinde daha güvenli ve verimli bir şekilde Instagram kullanabilirsiniz. İlk olarak herhangi bir ek uygulamanın ekran görüntüsü alıp almadığınızı tespit edemeyeceğini bilmelisiniz. Ayrıca aldığınız ekran görüntüsü bir profil, fotoğraf, yazı, yorum, video gibi farklı içerikler de olsa bildirim gönderimi yapılmamaktadır.

Instagram, güncel olarak tek bir durumda karşı tarafa ekran görüntüsü bildirimi göndermektedir. Bu durum ise Instagram’ın mesaj kısmında kullanıcıların birbirine gönderdiği fotoğrafların ekran görüntüsünün alınmasıdır. Örnek vermek gerekirse; Instagram DM kısmından konuştuğunuz bir arkadaşınız size bir fotoğraf gönderdi ve siz bu fotoğrafın galerinizde kalması için ekran görüntüsü aldınız. Bu durumda arkadaşınızın Instagram hesabında sizin fotoğrafı ekran görüntüsü aldığınızda dair bir mesaj belirecektir.

Belirtilen bu durum haricinde günümüzde farklı bir Instagram ekran görüntüsü bildirimi gönderimi yapılmamaktadır. Ancak ileriki dönemlerde gelecek olan güncellemeler, bu durumu tamamen değiştirerek alınan tüm ekran görüntüleri için bildirim gönderimi yapabilir.

Üye girişi
Servisler
Blog