Instagram Bildirimleri Nasıl Kapatılır?

Instagram Bildirimleri Nasıl Kapatılır?

Instagram bildirimleri bazı kişiler için rahatsız edici bir durum olabilmektedir. Özellikle Instagram, kullanıcılara uygulama üzerinden gün içerisinde birçok bildirim atabilmektedir. Bu yüzden de çoğu kullanıcı bu bildirimlerden rahatsız olabilmektedir.

Bu sebeple de birçok Instagram kullanıcısı, Instagram bildirimlerini kapatmak isteyebilmektedir. Bu işlemler kolay işlemler arasında yer almaktadır ve telefon üzerinden Instagram bildirimlerini kapatmak kolayca yapılabilmektedir.

Instagram bildirimlerini kapatmak için Android ya da İOS cihazınızın ayarlar menüsünden uygulamalar kısmına giriş yapılması gerekilmektedir. Bu kısımdan ise Uygulama Yöneticisi üzerinden Instagram sekmesine giriş yapılmalıdır.

Instagram sekmesine giriş yapıldıktan sonra bu sekmede açılan sayfadaki bildirimler menüsünden “Bildirimlere İzin Ver” seçeneğinin kapatılması gerekilmektedir. Bu şekilde Instagram üzerinden bildirim mesajları durdurulabilmektedir.

Bu işlem ile birlikte Instagram bildirimlerini kapatan kullanıcılar, Instagram üzerinden telefonlarına herhangi bir bildirim almayacaktır.

Instagram’da Hassas İçerik Ayarı Nasıl Yapılır?

Instagram’da hassas içerik ayarları yapmak için öncelikle uygulama üzerinden profile gitmek gerekmektedir. Profile gitmek için sağ alt kısımda bulunan profil resmine dokunmak da yeterlidir. Sağ üst kısımdaki simgeye tıklandıktan sonra bu kısımdan “Ayarlar ve Gizlilik” bölümüne giriş yapılması gerekilmektedir.

Bu kısımdan “Önerilen İçerikler” bölümünün bulunmasıyla birlikte aynı yerden “Hassas İçerik” seçeneğinin seçilmesi gerekmektedir. Bu bölümden rahatsız edici bulabileceğiniz daha az içerik görmek için de “Daha az” bölümünün yanındaki simgeye dokunulması gerekilmektedir.

Instagram’da Spam Nedir?

Instagram’da spamlar, birçok kullanıcıyı ilgilendiren Instagram’ın önemli bir unsurudur. Instagram uygulamasında spam, istenmeyen içerikler anlamına gelmektedir. Uygulama üzerinde kullanıcıları rahatsız eden hesapların bildirilmesi veya gönderilerin bildirilmesi için bu hesapların spam yapılması gerekmektedir.

Bu anlamda da spam, Instagram üzerinde şikâyet anlamına da gelebilmektedir. Bu yüzden Instagram üzerinde rahatsız edici ya da sahte hesap ve gönderiler için spam önemli bir seçenek olarak ön plana çıkmaktadır.

Instagram’da Şikayet Edilen Hesabın Şikayet Durumu Nasıl Kontrol Edilir?

Instagram’da şikayet edilen hesabın şikayet durumunu kontrol etmek için uygulama üzerinde destek talepleri bölümüne giriş yapılması gerekmektedir. Destek talepleri bölümünden ise “Şikayetler” bölümüne giriş yapılmalıdır.

Bu bölümden Instagram’da şikayet edilen hesabın şikayet durumu kontrol edilebilmektedir.

Üye girişi
Servisler
Blog