Instagram Spam Nedir?

Instagram Spam Nedir?


Her gün milyonlarca insanın kullandığı Instagram’da kimi zaman istenmeyen ve hoş karşılanmayan kişi ya da paylaşımlar ile karşı karşıya kalınabilmektedir. Bu tür durumlarda Instagram spam işlemi yapılabilmekte ve bu platformun çok daha huzurlu ve güvenli olması sağlanabilmektedir. Genellikle cinsellik, taciz, şiddet, hakaret gibi içeriklerin yer aldığı gönderiler ya da bu tür toplum tarafından hoş karşılanmayan tavırları sergileyen kullanıcılar spam ile karşı karşıya kalabilmektedir. Bu özellik sayesinde toplum kurallarına aykırı hareket eden kişiler, Instagram’dan bir süreliğine uzaklaştırılmaktadır. Üstelik spamdan sonra olumsuz eylemler devam ederse, hesap kapatılabilmektedir.

Instagram’da rahatsız olunan kişiler için sıkça kullanılan spam özelliği hakkında merak edilen bilgiler, aşağıdaki başlıklarda açıklanmaktadır. Spamın ne işe yaradığı, nasıl atıldığı ve spamdan kurtulma yolları ile ilgili daha fazla yardım almak için başlıkları inceleyebilirsiniz.


Instagram’da Nasıl Spam Atılır?


Bir Instagram hesabına ya da gönderisine spam atmak, o ögeyi şikayet etmek anlamına gelmektedir. Instagram spam işlemi yapabilmek için ise Instagram’a giriş yaptıktan sonra spamlamak istediğiniz görsel ya da profilin hemen yanında bulunan üç noktalı seçenekler ikonuna tıklamanız ve daha sonra “Şikayet Et” butonuna basmanız gerekecektir. Bu adımdan sonra, şikayet sebebinizi belirterek şikayet işlemini sonlandırabilirsiniz.

Instagram’da şikayet et özelliği belirli bir sisteme bağlı olarak işlemektedir. Örneğin bir hesap yok yere 1 defa spamlanmış ise hesabı kapatılmayacak ya da askıya alınmayacaktır. Ancak şikayet edilme sebebi gerçekse ve aynı anda birden fazla hesap şikayette bulunmuşsa, hesap spam altında kalacaktır.


Hangi Durumlarda Spam Atılır?


Instagram platformunda her gün binlerce hesap ve gönderiye spam atılmaktadır. Ancak daha önce de belirtildiği üzere şikayet edilen her hesap spam altında kalmaz. Bu nedenle Instagram spam özelliğini iyi bilmek ve hangi durumlarda spam atılması gerektiğini öğrenmek oldukça önemlidir. Aksi halde yapılan şikayetler bir işe yaramayacaktır.

Spam genellikle kullanıcıları rahatsız eden paylaşım ya da profillere atılmaktadır. Küfür, argo, aşağılama, taciz, şiddet, cinsellik gibi topluma aykırı durumlarda spam atılmaktadır. Ayrıca eğer bir hesap tarafından sürekli rahatsız ediliyorsanız, sizin ya da tanıdığınız birinin hesabı çalındıysa da spam atabilirsiniz.


Spam Yüzünden Hesabın Kapatılması Nasıl Engellenir?


Eğer hesabınız spam aldıysa, hesabınızın kapatılmasını engellemek için yapabileceğiniz bazı uygulamalar bulunmaktadır. Spam süresi boyunca argo içerikli hiçbir gönderi ya da yorum paylaşmamanız oldukça önemlidir. Ayrıca kimseye takip isteği atmamalısınız. Zira sistem her reddedilen takip isteğinizi rahatsızlık sebebi olarak algılayarak spam süresini uzatabilir. Bu nedenle hesabınızı doğru kullanmaya ve insanlara daha az takip isteği atmaya dikkat etmeniz gerekir.

Spam süresi; hesabın kaç kişi tarafından şikayet edildiği ve ne sebeple şikayet edildiğine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Ayrıca spam süresi boyunca şikayet edilen hesabın olumsuz eylemlere devam etmesi spamı uzatacaktır.  

Üye girişi
Servisler
Blog