Instagram Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Instagram Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Instagram yeni şifre alma, Instagram uygulaması kullanan bireylerin merak ettiği konulardan birisidir. Instagram hesabınıza devamlı olarak giriş yapabilmek için kullanıcı adı ve şifre belirlemeniz gerekmektedir. Uzun bir süre şifre ile giriş yapmayan bireylerin şifrelerini unutma sorunu ile karşılaştıkları görülmektedir.

Üye olma adımlarında kurtarma yöntemlerinde belirlediğiniz seçenekler, bu adımda sizlere yardımcı olacaktır. Örneğin e-posta adresiniz ile üye olduysanız hesabınıza şifre sıfırlama maili gelecektir. Bunun dışında telefon numarası ile üyelik oluşturan kullanıcılar telefonlarına gelen şifre sıfırlama linkinden yeni şifre belirleyebilmektedir. Yapmanız gereken tek şey, size gönderilen linke tıklamak ve şifrenizi değiştirmek olacaktır.


Uygulamadan Instagram Şifresi Değiştirme

Instagram hesabına uygulama aracılığı ile giriş yapan kullanıcılar, mevcut şifrelerini değiştirmek isteyebilmektedir. Bu noktada uygulama tarafından sunulan şifre değiştirme sayfasına gitmeniz gerekecektir. Instagram yeni şifre alma olarak da bilinen bu adım için uygulamanın ayarlar kısmından yardım alabilirsiniz.

Hesabınıza giriş yaptıktan sonra uygulamanın ayarlar bölümüne tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra burada yer alan güvenlik seçeneği üzerinden mevcut şifrenizi değiştirme adımlarına ulaşabilirsiniz. Şifrenizi değiştirmek için sizden öncelikle mevcut şifreniz ve daha sonra belirleyeceğiniz yeni şifre talep edilecektir. Tüm adımları tamamladıktan sonra yeni şifreniz ile hesabınıza giriş yapabilirsiniz.


Şifremi Unuttum Yöntemiyle Instagram Şifresi Değiştirme

Sosyal medya kullanımlarında şifre unutma sorunu pek çok kullanıcının yaşadığı problemler arasında yer almaktadır. Bu durumda kurtarma seçeneği olarak erişilebilir seçenekler tercih etmeniz sizi bir adım öne taşıyacaktır. Uygulamaya girdiğiniz takdirde Instagram yeni şifre alma adımları için şifremi unuttum kısmına tıklamanız yeterlidir.

Bu butona tıkladıktan sonra şifre yenileme linkinin hangi seçeneğe yönlendirilmesi konusunda seçenekler sunulacaktır. Bu listeden sizin için en kolayı olacak seçeneği tercih ederek şifre sıfırlama linkinin gelmesini beklemelisiniz. Link geldikten sonra bu adrese tıklayarak hesabınıza yeniden giriş yapabilmek için yeni şifre belirlemeniz yeterli olacaktır. Ancak bu adımda şifre belirleme konusunda dikkatli olmanızda fayda vardır.


Instagram Şifresi Belirlerken Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar

Instagram yeni şifre alma adımlarını tamamladıktan sonra yeni şifrenizi belirlerken belli başlı kriterlere dikkat etmeniz son derece önemlidir. Hem hesabınıza giriş yaparken zorlanmamak adına hem de hesabınızın yeterli düzeyde korunuyor olmasında emin olmanız gerekmektedir. Bunun için şifre yenileme aşamasında güçlü bir şifre tercih etmeniz yararınıza olacaktır.

Örneğin sadece rakamlardan veya harflerden oluşan bir şifre seçmek yerine her ikisini barındıran bir şifre belirlemeyi deneyebilirsiniz. Karakter kullanımı, büyük ve küçük harf kullanımı gibi detaylar da şifrenizin güçlü olmasına yardımcı olacaktır. Aynı zamanda bu şifreyi oluştururken unutmayacağınız bir şifre olmasına özen göstermelisiniz. Size herhangi bir durumu hatırlatan bir şifre belirleyebilir ve onu kendi kafanızda kodlayabilirsiniz. Böylece hesabınız yeni şifreyle daha iyi korunacaktır.

Üye girişi
Servisler
Blog