Instagram Lite Nedir?

Instagram Lite Nedir?

Instagram, sosyal medya sektörüne getirdiği yenilikler ile adından söz ettirmeye devam ediyor. 2019 Nisan ayında geliştirilen Instagram Lite ise bu platformun getirmiş olduğu yeniliklerden yalnızca bir tanesi. Instagram Lite, cihazlarında sınırlı depolama alanı bulunan kullanıcılar için özel olarak üretilmiş olan bir uygulamadır.

Instagram Lite, telefonlarda yalnızca 2 MB yer kaplamaktadır. Özellikle eski telefonların sahip olduğu saklama alanlarının çok daha az olduğu düşünülürse bu uygulama çok fazla kullanıcı tarafından kullanılmaktadır. Instagram Lite uygulamasının kullanımı çok daha basittir. Kolay bir ara yüze sahip olmasından dolayı pek çok kişi bu uygulamayı tercih etmektedir.


Instagram Lite Hangi Özellikleri Sunar?

Instagram Lite her ne kadar basit bir uygulama olsa da pek çok özelliği desteklemektedir. Telefonda çok az bir yer kaplıyor olması, pek çok hesabı aynı anda yönetebilme imkanı vermesi başta olmak üzere uygulama içerisinde gönderiler paylaşarak diğer gönderilere etkileşim vermeniz de mümkün hale gelmektedir.

Instagram Lite uygulaması sayesinde aynı zamanda hikaye paylaşmak da mümkündür. Ayrıca profil bilgilerinize kolayca erişebilir, düzenleyebilirsiniz. Instagram Lite uygulaması aynı zamanda Keşfet bölümünden takip etmediğiniz popüler kullanıcıların gönderilerini görmenize de olanak sağlamaktadır. Tüm bunlarla birlikte, Instagram Lite uygulaması çok daha az şarj tüketmektedir. Bunun nedeni hem daha az yer kaplaması hem de çok güç tüketecek kadar veri depolamamasıdır. Instagram Lite, Instagram’a göre bazı eksiklikleri de bünyesinde barındırmaktadır. Bu eksiklikler aşağıda belirtilmiştir.


Instagram ve Instagram Lite Arasındaki Farklar Nelerdir?

Instagram Lite uygulaması, Instagram uygulamasında bulunan bazı özellikleri desteklememektedir.  Örneğin IGTV desteği Lite sürümde bulunmamaktadır. Ayrıca Instagram Lite kullanıyorsanız birine Direct Mesaj göndermeniz de mümkün değildir. Gönderi paylaşabilmenize rağmen gönderinizi ne yazık ki bu uygulama ile düzenlemeniz de pek mümkün değildir.

Instagram Lite uygulaması, canlı yayın yapmanıza olanak sağlamamaktadır. Bu uygulama ile Reels videoları paylaşmak da mümkün değildir. Uygulamada bir keşfet bölümü olsa bile bu bölüm ana sürümden çok daha farklıdır. Bu eksikliklerden dolayı zorunlu olmayan durumlar dışında Instagram’ın ana uygulamasını kullanmak sizler için çok daha iyi olacaktır. Eğer yukarıda sayılan eksiklikler sizin için sorun değilse Instagram Lite kullanmaya devam edebilirsiniz.


Instagram Lite Nasıl İndirilir?

Instagram Lite uygulaması yalnızca android cihazlar için geliştirilmiştir. Ios cihaz sahipleri ne yazık ki bu sürümü kullanamamaktadır. Eğer bir android cihaza sahipseniz Play Store uygulamasına giderek arama kısmına Instagram Lite yazmanız durumunda karşınıza çıkan uygulamayı hızlı bir şekilde indirebilirsiniz. Uygulama indirme işlemini tamamladıktan sonra Instagram bilgilerinizle giriş yaparak bu uygulamanın sunmuş olduğu özellikleri kullanabilirsiniz. Instagram Lite uygulamasının iPhone cihazlara gelip gelmeyeceği şu an bilinmemektedir. Eğer Ios cihazlar için de bu uygulama gelecek olursa o zaman App Store’dan indirerek kullanabilirsiniz.

Üye girişi
Servisler
Blog