Instagram Kişi Engelleme

Instagram Kişi Engelleme


Instagram, dünya genelinde en çok kullanıcı sayısına sahip olan sosyalleşme platformlarından bir tanesidir. Ancak özellikle son dönemlerde sosyal medya platformlarında da zorbalık gibi istenmeyen eylemlerin artması oldukça can sıkıcıdır. Bu bağlamda Instagram kullanıcıları, Instagram kişi engelleme özelliğini kullanarak Instagram’da istemedikleri kişiler ile olan bağını kesebilmekte ve daha güvenli bir ortam oluşturabilmektedir.

Instagram üzerinde sizi rahatsız eden, artık takipleşmek istemediğiniz ya da herhangi farklı bir sebepten ötürü engellemek istediğiniz her kullanıcı için engelleme işlemi yapabilirsiniz. Eğer Instagram’dan birini engellerseniz; o kişi size mesaj gönderemez, gönderilerinize erişemez, takipçi ve takip edilenler listenize bakamaz, story paylaşımlarınızı göremez. Bu da demek oluyor ki, Instagram üzerinden engellediğiniz bir kişi, farklı bir hesap açmadığı sürece sizinle iletişim kurmak için hiçbir yol bulamayacaktır. Bu sayede hesabınızı çok daha iyi bir şekilde yönetebilir ve rahatsız edilmeden sosyalleşmenin tadını çıkartabilirsiniz.


Instagram Kullanıcı Engelleme Nasıl Yapılır?


Eğer Instagram hesabınızı görmesini istemediğiniz biri varsa, Instagram kişi engelleme işlemi sayesinde bu isteğinizi yerine getirebilir ve engellediğiniz kişinin Instagram üzerinden size erişmesinin önüne geçebilirsiniz. Instagram tarafından sunulan bu özellik sayesinde, bu platformda daha az zorbalık eylemi gerçekleşmektedir. Çünkü her kullanıcı istemediği kişileri tek bir tuş ile engelleyebilme hakkına sahiptir. İstemediğiniz kişileri engellemek için ise yapmanız gerekenler şunlardır;

·        Instagram hesabınıza giriniz.

·        Engellemek istediğiniz kişinin kullanıcı adını Instagram arama çubuğuna yazınız.

·        Kişinin profiline giriş yapıp profil panelinin üst kısmında bulunan üç noktalı seçenekler ikonuna tıklayınız.

·        Bu sekmede karşınıza çıkan seçenekler arasında “Engelle” butonuna basınız.

Yukarıda belirtilen 4 basit adım sayesinde istediğiniz kişi ya da kişileri profillerine girerek kolayca engelleyebilirsiniz. Engellediğiniz kişiler, Instagram arama panelinde sizin kullanıcı adını arattığı zaman “Kullanıcı bulunamadı” şeklinde bir yazı ile karşılaşacaktır. Bu da, istemediğiniz kişilerin sizi takip etmesini ya da Instagram üzerinden iletişime geçmesini tamamen engelleyecektir.


Instagram Engellenen Kişiler Listesi


Instagram’da engellediğiniz kişileri, ayarlar üzerinden toplu şekilde görebilmeniz mümkündür. Bu sayede Instagram’da bugüne kadar yaptığınız Instagram kişi engelleme işlemlerine toplu halde erişim sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu liste üzerinden engelleri geri çekebilirsiniz. Aşağıdaki listede belirtilen adımları takip ederek engellenen kişiler listesine erişebilirsiniz.

1.      Instagram uygulamasına kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizle giriş yapınız.

2.      Daha sonra alt panelde kendi profil fotoğrafınızın bulunduğu simgeye tıklayarak profil kısmına erişiniz.

3.      Ekranın sağ üst köşesinde yer alan 3 noktaya tıklayıp ayarlar ekranına giriniz.

4.      Bu ekranda “Gizlilik” yazılı seçeneğe tıklayınız.

5.      Son olarak ise sayfanın en alt kısmında yer alan “Engellenen Hesaplar” yazısına tıklayın.

Belirtilen adımlar sayesinde hesabınızdan engellemiş olduğunuz tüm kişileri tek bir panelden görüntüleyebilir ve işlemlerinizi bu doğrultuda kolayca gerçekleştirebilirsiniz. 

Üye girişi
Servisler
Blog