Instagram Hikaye Tasarımı Nasıl Yapılır?

Instagram Hikaye Tasarımı Nasıl Yapılır?


Instagram platformunun en sevilen özelliklerinden bir tanesi olan hikaye gönderileri, 24 saat ana ekranda kalan ve daha sonrasında silinen geçici paylaşımlardır. Bu paylaşımlar, genellikle günlük hayattan kesitler paylaşmayı sağlar. Sık sık kullanılan ve çok sevilen bu özellik, Instagram hikaye tasarımı sayesinde çok daha cezbedici bir hale getirilebilmektedir.

Ger gün milyonlarca kullanıcı, günlük hayatını takipçileriyle paylaşabilmek için story, yani hikaye, gönderileri paylaşmaktadır. Ancak çoğu hikaye paylaşımı incelendiği zaman pek çoğunun sıradan ve sıkıcı olduğu görülmektedir. Eğer siz de takipçilerinize iyi bir hikaye paylaşımı deneyimi yaşatmak istiyorsanız, bazı küçük eklemeler ile hikayelerinizi baştan yaratabilirsiniz.


Instagram Hikayeleri Nasıl Zenginleştirilir?


Instagram hikayelerini çok daha eğlenceli hale getirerek takipçilerinizle olan etkileşiminizi büyük ölçüde arttırabilirsiniz. Üstelik Instagram hikaye tasarımı işlemi yapabilmek için herhangi bir ek uygulama ya da program kullanmanıza gerek yoktur. Zira tasarım için kullanabileceğiniz tüm unsurlar, Instagram’da yer almaktadır. Instagram’da yapacağınız hikaye gönderilerini paylaşmadan önce ekleyebileceğiniz bazı eklentiler aşağıdaki listede belirtilmektedir.

1.      Gifler

2.      Emojiler

3.      Geri sayım aracı

4.      Soru cevap anketi

5.      Ek fotoğraf ekleme butonu

6.      Filtreler

7.      Konum

8.      Link

9.      Quiz

10.   Müzik

Yukarıda da görülebildiği üzere Instagram’ın kamera kısmından çektiğiniz ya da kendi galerinizden seçtiğiniz bir fotoğrafı Instagram hikaye özellikleri sayesinde bambaşka bir boyuta taşıyabilirsiniz. Üstelik bu özellikler ve daha fazlası ile sayısız farklı tasarım yapabilmeniz de mümkündür.


Instagram Hikaye Güzelleştirme


Eğer takipçilerinizin sıkılmadan izleyebileceği ve etkileşim sağlayacağı türden bir hikaye paylaşmak istiyorsanız, birkaç dakikanızı ayırarak Instagram hikaye tasarımı yapabilirsiniz. Instagram hikayelerini güzel hale getirebilmek ve ilgi çekici kılmak için birkaç ekleme yapabilirsiniz. Bu eklemeleri yapabilmek için ise uygulayabileceğiniz adımlar şu şekildedir:

·        Instagram uygulamasına giriş yapıp ekranı soldan sağa doğru çekerek fotoğraf panelini açınız.

·        Bu adımda ister yeni bir fotoğraf çekebilir ister ise ekranı yukarı kaydırarak galerinizdeki içeriklerden birini seçebilirsiniz.

·        Fotoğraf seçimini yaptıktan sonra ekranı sağ ya da sol kısma kaydırarak renk filtrelerini kullanabilirsiniz.

·        Ekranı yukarı kaydırdığınız zaman ise müzik, gif, emoji, anket, soru cevap, link, konum gibi farklı eklemeler yapabilirsiniz.

·        Fotoğraflara istediğiniz renkte yazı ekleyebilir ve yazı kısmında nokta ya da tire gibi sembolleri kullanarak farklı şekiller oluşturabilirsiniz. 

Bu gibi özellikler ile birbirinden farklı ve eğlenceli hikayeler oluşturabilirsiniz. Özellikle hikaye olarak göndermek istediğiniz fotoğrafın renklerine uygun eklemeler ile estetik görünüm elde edebilirsiniz. Ayrıca dikkat çekmesini istediğiniz hikaye paylaşımları için de zıt renkleri tercih ederek bir kontrast yapabilirsiniz. Instagram hikaye tasarımı ile ilgili daha fazla fikir edinmek için Pinterest gibi fotoğraf paylaşım uygulamalarına göz atarak kendi zevklerinize uygun ekleme ve tasarımlara kolayca erişebilirsiniz.

Üye girişi
Servisler
Blog