Instagram Hesabı Neden Kapanır?

Instagram Hesabı Neden Kapanır?

Instagram, her geçen gün daha fazla kullanıcı tarafından ziyaret edilmektedir. Instagram milyarlarca kullanıcı tarafından kullanılırken aynı zamanda bu kullanıcıların güvenliği için bazı adımlar atılmaktadır. Bir anda hesabı kapanan kullanıcılar, Instagram hesabı neden kapanır sorusunu yöneltmektedirler.

Instagram hesabınızın kapanmasının ardında pek çok neden olabilmektedir. Instagram hesaplarının kapanması daha çok topluluk kurallarını ihlal etmekten dolayı gerçekleşmektedir. Paylaşmış olduğunuz bir gönderide veya hikayede topluluk kurallarını ihlal ettiyseniz Instagram tarafından hesabınız kapatılabilmektedir.

Instagram hesabınızın çok fazla kullanıcı tarafından şikayet alıyor olması da kapanmasının ardındaki neden olabilir. Şikayet edilen hesaplar Instagram tarafından incelenerek kapatılabilmektedir. Ayrıca birinin hesabını taklit ediyorsanız bu nedenle de Instagram hesabınız kapatılabilmektedir. Instagram hesabınızın neden kapatıldığını daha iyi anlamak için destek bölümünden yetkililer ile iletişime geçebilirsiniz.


Kapanan Instagram Hesabı Geri Alınabilir mi?

Instagram hesabı neden kapanır sorusunu soran kullanıcılar bu hesaplarını geri alıp alamayacaklarını merak etmektedirler. Kapanan Instagram hesabınızı geri almanız mümkündür. Bunun için öncelikle Instagram destek biriminin oluşturduğu formu doldurmanız gerekmektedir. Formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurup gönderdiğinizde hesabınız incelenerek gerekli şartları sağlamanız durumunda geri açılacaktır.

Instagram hesabınızı geri alabilmeniz için bir yanlışlık ile karşı karşıya kalmış olmanız gerekmektedir. Eğer bu platformu kötü niyetle kullanıyorsanız Instagram hesabınızı geri almanız mümkün olmayacaktır. Instagram kötü niyetli kullanıcılara karşı sert bir tavır göstermektedir.


Instagram Hesabının Kapanmaması İçin Neler Yapılmalıdır?

Instagram hesabı neden kapanır sorusuna verdiğimiz cevapta da belirttiğimiz gibi, topluluk kurallarını ihlal etmek hesabın kapanmasındaki en büyük nedendir. Instagram kullanırken mutlaka topluluk kurallarına göre hareket etmeniz gerekmektedir. Nefret söylemi, müstehcenlik ve taklit gibi eylemler hesabınızın kapanmasına neden olacaktır.

Tüm bunların yanında Instagram hesabınızın şifresini kesinlikle kimseye vermemelisiniz. Sizin haberiniz olmadan yapılan kural ihlalleri de Instagram hesabınızın kapanmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle şifrenizi düzenli olarak değiştirmeli, hesap hareketlerinizi sürekli olarak kontrol etmelisiniz. Ayrıca karşı tarafa göndereceğiniz yorum ve mesajlarda da topluluk kurallarına uymanız büyük önem arz etmektedir.


Instagram Hesabı Nasıl Daha Güvenli Hale Getirilir?

Instagram hesabı neden kapanır sorusunu yönelten kullanıcılar hesaplarını daha güvenli hale getirmek istemektedirler. Instagram hesabınızı güvenli hale getirmek için yapmanız gereken ilk işlem zor bir şifre belirlemektir. Aksi takdirde diğer kullanıcılar şifrenizi kolayca tahmin ederek hesabınıza girebilirler. Ayrıca internet kafe gibi ortak ağlarda Instagram’a bağlanmak da risklidir. Mutlaka hesaptan çıkış yaptığınızdan emin olmanız gerekmektedir.

Instagram hesabınız için iki faktörlü kimlik doğrulama kullanmak da çok önemlidir. Böylece uygulamaya giriş yapmadan önce sizden telefonunuza gönderilen şifreyi girmeniz istenecektir. Bu sayede yalnızca şifrenizle hesabınıza giriş yapılmasının önüne geçebilirsiniz. Siz de bu adımları uygulayarak Instagram hesabınızı daha güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Üye girişi
Servisler
Blog