Instagram Fotoğraf Kalitesi Neden Düşüyor?

Instagram Fotoğraf Kalitesi Neden Düşüyor?


Instagram, her gün milyonlarca görselin paylaşıldığı geniş bir sosyal ağ olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak kimi zaman kamerada çekilen fotoğraflar oldukça kaliteli dururken paylaşım esnasında fotoğrafta bazı bozumalar görülebilmektedir. Bu sorun ile karşılaşan kişiler de Instagram fotoğraf kalitesi yükseltme araştırması yaparak piksel hatasını önlemek istemektedir.

Kamerada çekilen kaliteli fotoğrafların sonradan bozulmasının pek çok farklı nedeni bulunmaktadır. Ancak özellikle fotoğraflara photoshop yapılması, fotoğrafın daha büyük ya da küçük boyutlarda kullanılması fotoğraf kalitesini direkt olarak kötü etkilemektedir. Bu tür sorunlar Instagram’da gönderi paylaşırken sıkça görülür, çünkü paylaşılacak görsel Instagram’ın taslağına uyum sağlayabilmek için daha küçük hale getirilmektedir.

Instagram’a fotoğraf atarken görsel kalitesinin düştüğünü görüyorsanız, bu durumun bir diğer sebebi de eski bir cihaz ya da güncellenmemiş Instagram sürümü kullanmanız olabilir. Bu gibi durumlarda fotoğrafın üzerinde iyileştirmeler yapsanız bile kalite düşüklüğü görülebilir. Bu sorunu aşabilmek için ise uygulamayı günce tutmanız ya da cihazınızı yenilemeniz önerilmektedir.


Instagram Fotoğraf Kalitesi Arttırma


Instagram uygulamasında fotoğraf paylaşırken kalitede düşüş yaşamamak için yapabileceğiniz bazı işlemler bulunmaktadır. Instagram fotoğraf kalitesi yükseltme için ilk olarak yatay fotoğraflar çekmemeye özen göstermelisiniz. Çünkü yatay görselleri Instagram paylaşım düzenine çevirmek daha zordur ve bu nedenle kalite kaybı ya da fotoğrafın bir kısmının atılması söz konusu olabilir.

Fotoğrafların daha kaliteli görünebilmesi için ise 1080*1350 yani 4:5 boyutlarında paylaşım yapmanız tavsiye edilmektedir. Bu boyutlar Instagram için ideal olup, piksel sorunu yaşanmasını engelleyecektir. Ayrıca 1:1 ya da 1,91:1 ölçülerini de kullanabilirsiniz. Belirtilen bu fotoğraf ölçüleri Instagram paylaşım taslağına uyum sağlamaktadır. Ancak diğer ebatlardaki fotoğraflar otomatik olarak kırpıldığı ya da değiştirildiği için kalitede bariz bir sorun yaşanabilmektedir.


Instagram Fotoğraf Kalitesi Ayarı Nasıl Yapılır?


Günümüzde pek çok insan Instagram fotoğraf kalitesi sorunu yaşadığı için fotoğraf kalite ayarlarının nasıl yapıldığını merak etmektedir. Bu noktada bilinmesi gerekir ki, Instagram fotoğraf kalitesi yükseltme işlemi için yapılabilecek bir ayarlama bulunmamaktadır. Ancak fotoğraflarınızı belirtilen kalitede ve dik şekilde çekerseniz sorun ortadan kalkacaktır. Aynı zamanda filtre, inceltme, renk oynamaları gibi edit işlemlerini yapmamanız da kalitede artış sağlayacaktır. Zira bazı programlar, photoshop yaparken fotoğrafın piksel kalitesini bozmaktadır.


Instagram Fotoğrafı Kalite Düşmeden Nasıl Düzenlenir?


Instagram’da paylaşacağınız videoları öncesinde düzenlemek istiyorsanız, bu noktada kullanabileceğiniz pek çok farklı program ve web sitesi bulunmaktadır. Bahsi geçen bu uygulamalar, fotoğrafın üzerinde değişiklikler yapmanızı sağlarken, kalitenin düşük olmasını engellemektedir. AppStore veya Play Store üzerinden kolayca edinebileceğiniz bu uygulamalardan bazıları;

·        No Crop for Instagram

·        Fotoğraf boyutlandırma

·        Grid Maker

·        Image Compressor

·        Instrafitter

·        Panorama Crop for Instagram şeklindedir.

Siz de fotoğraf düzenleme işlemleriniz için bu ve bu gibi uygulamaları tercih edebilir ve kolayca Instagram kullanım deneyiminizin artmasını sağlayabilirsiniz.  

Üye girişi
Servisler
Blog