Instagram Beyaz Ekran Sorunu Nasıl Çözülür?

Instagram Beyaz Ekran Sorunu Nasıl Çözülür?


Instagram, dünyanın en fazla kullanılan sosyal ağlarından bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Geliştirilmesi ve korunmasında oldukça büyük bir ekibin rol aldığı Instagram, kimi zaman uygulamaya kimi zaman ise Instagram’a girilen cihaz kaynaklı hata verebilmektedir. Bu hatalardan bir tanesi de Instagram beyaz ekran sorunu şeklindedir.

Beyaz ekran sorunu, uygulama başlatılırken çok beklenmesine rağmen uygulamanın açılmamasıdır. Uygulama açılmadığı için beyaz ekran görünmekte ve bu nedenle uygulama kullanılamaz duruma gelmektedir. Bu sorunun birden fazla sebebi olabilmektedir ve bu nedenle de birden fazla yöntem denenerek sorunun giderilmesi sağlanabilmektedir.


Instagram Beyaz Ekran Sorunu Neden Olur?


Instagram beyaz ekran sorunu genellikle mobil cihaz kaynaklı olarak meydana gelmektedir. Eğer Instagram uygulamasının önbelleği çok yer kaplıyorsa ve cihazınız kapasite anlamında bunu kaldıramıyorsa, uygulama başlatılırken beyaz ekran çıkabilir.

Beyaz ekran sorununun bir diğer sebebi de uygulamayı uzun süre boyunca güncellememektir. Instagram uygulamasına belirli aralıklarla güncellemeler yapılmaktadır. Eğer bu güncellemeleri yapmazsanız, uygulama doğru çalışmayabilir. Bunun da en büyük örneği beyaz ekrandır.

Eğer Instagram uygulamasına girmeye çalışırken ana ekran gelmiyorsa ve bunun yerine beyaz bir ekran görülüyorsa, telefonunuzun çok eski bir cihaz olmasından da bu hatanın görülebileceğini bilmelisiniz. Zira eski cihazlarda son sürüm uygulamalar açılmakta güçlük çekebilir.

Yukarıda belirtilen tüm nedenlere ek olarak Instagram beyaz ekran sorunu Instagram uygulamasından da kaynaklanabilir. Eğer uygulama çöktüyse ya da bu gibi bir sorun yaşandıysa uygulamadaki sorunlar giderilene kadar giriş yapılamaz. Bu noktada Instagram teknik ekibi en kısa sürede sorunu giderecektir.


Instagram Beyaz Ekran Sorunu Giderme


Instagram uygulamasına giriş yapmaya çalışırken boş bir beyaz ekran ile karşı karşıya kalıyorsanız ve bu durum cihazınızdan kaynaklanıyorsa, bu sorunu birkaç basit müdahale ile giderebilirsiniz. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi sorunun kaynağı uygulamada meydana gelen bir hata ise, tek yapmanız gereken şey beklemek olacaktır. Cihaz kaynaklı Instagram beyaz ekran sorunu için aşağıdaki listede belirtilen çözüm yollarını deneyebilirsiniz.

·        İlk olarak uygulamadan çıkış yapın ve cihazdan uygulamayı kapatın. Daha sonra cihazınızı yeniden başlatarak giriş yapmayı tekrar deneyin.

·        Instagram hesabınızdan çıkış yapmadan uygulamayı kapatın ve cihazınızın uygulama ayarları kısmında Instagram uygulamasını bulup önbelleği sıfırlayın.

·        Cihazınızın uygulama mağazasına giriş yapın ve arama çubuğuna Instagram yazarak aratın. Sonrasında uygulama seçenekleri arasında “Güncelle” butonuna basın.

Yukarıda belirtilen çözüm yolları, cihazınızdan ve uygulamayı güncellememekten kaynaklı sorunlar için tercih edilebilmektedir. Siz de Instagram uygulamasına giriş esnasında beyaz bir ekran görüyorsanız, bu uygulamalara bir şans verebilirsiniz. Ancak bu yöntemler sorunun çözülmesine yardımcı olmuyorsa, cihazınızı yenilemeniz ya da birkaç saat uygulama kaynaklı sorunların giderilmesini bekleyebilirsiniz. Ayrıca Instagram destek hattı üzerinden uygulamada bir hata olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Üye girişi
Servisler
Blog