IMDb Nedir?

IMDb Nedir?

IMDb, milyonlarca film, dizi, televizyon programı, animasyon ve oyuncu bilgisinin yer aldığı bir internet sitesidir. Açılımı Internet Movie Database olan IMDb, içerisinde yer alan puanlama sistemi ile filmlerin beğenilme derecelerini göstermektedir. IMDb listesi adı altında bu filmlere göz atarak ne kadar beğenildiklerini görebilir ve ona göre içerikleri izleyip izlememe kararını verebilirsiniz.

IMDb internet sitesi üzerinden en çok beğenilen filmleri görebildiğiniz gibi en kötü filmleri de görmeniz mümkündür. İnternet sitesinde pek çok kategori bulunmaktadır. En çok beğenilen oyuncular da aynı şekilde liste olarak sizlere sunulmaktadır. Bu yönü sayesinde pek çok film tutkunu internet kullanıcıları bu siteyi sık sık kullanmaktadır.


IMDb Ne İşe Yarar?

IMDb’nin en büyük özelliği, kullanıcılara oylama ve yorum yapma hakkını tanımasıdır. İzledikleri film hakkında puanlama ve yorum yapan kullanıcılar sayesinde film arayışında olanlar da izleyecekleri filmi belirleyebilmektedir. IMDb’nin bu sistemi sayesinde birden fazla film arasında kararsız kaldıysanız kıyaslama yaparak karar verme sürecinizi hızlandırmanız mümkündür.

Söz konusu site ayrıca oyuncular hakkında da sizlere çeşitli bilgiler vermektedir. Bir filmde yer alan oyuncuları merak ettiğiniz takdirde bu siteye girerek bilgi sahibi olabilir, oyuncuların yer aldıkları diğer filmleri de kolaylıkla görebilirsiniz. IMDb listesi ile bu oyuncuların sıralamaları hakkında bilgi sahibi olmanız da mümkündür.


IMDb Puanlama Sistemi Nasıl İşler?

IMDb, web sitesinde olmayan filmlerin siteye eklenmesine olanak vermektedir. Örneğin siz bir kullanıcı olarak web sitesinde yer almayan bir filmi manuel olarak siteye ekleyip diğer kullanıcıların oylamasına sunabilirsiniz. Puanlama sistemi ise tamamen sitede yer alan kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Web sitesine ücretli veya ücretsiz bir şekilde üye olan kullanıcılar izledikleri filmlere puan verdiklerinde ortalama puana etki edebilmektedirler.

IMDb listesi içerisinde yer alan filmlerde gördüğünüz tüm puanlar ve yorumlar kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Eğer siz de izlediğiniz filmler hakkında yorum veya puanlama yapmak istiyorsanız bu siteye üye olarak gerekli şartları yerine getirebilir ve isteğinizi çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.


IMDb Puanı Neye Göre Belirleniyor?

IMDb listesi içinde yer alan filmlerin puanları, söz konusu filmi izleyen kullanıcılar tarafından belirlenmektedir. Kullanıcılar izledikleri filmlere 1’den 10’a kadar puan vermektedirler. IMDb ise bu puanları yaş, cinsiyet ve deneyim olarak kategorize ederek tüm kullanıcıların hizmetine sunmaktadır. IMDb web sitesine giriş yaparak oluşturulan bu kategorilere de göz atmanız mümkündür. Örneğin izlemek istediğiniz bir filme genç kullanıcıların kaç puan verdiğini görebilir ve kararınızı ona göre verebilirsiniz.

IMDb her ne kadar güvenilir bir site olsa da bu özelliği kötüye kullanılabilmektedir. Beğendiğiniz bir filmin az puan aldığını görmeniz o filmin kötü olduğu anlamına gelmemektedir. Fakat genel anlamda filmler hakkında doğru bilgilendirme yaptığı için gönül rahatlığıyla bu web sitesini kullanabilirsiniz.

 

Üye girişi
Servisler
Blog