Hangi Domain Uzantılarını Tercih Etmeli?

Hangi Domain Uzantılarını Tercih Etmeli?

İster bir işletme sahibi olun ister internetten iş yaparak para kazanıyor olun, bir internet sitesi açmak hem işleriniz açısından avantajlı olacaktır hem de size yeni fırsatlar sunacaktır. Elbette, bir internet sitesi açarken dikkat etmeniz gereken çok sayıda detay da söz konusudur. Örneğin, iyi bir tasarım ya da kaliteli içerik üretimi gibi şeylere dikkat etmeniz gerekir. Ancak, iyi bir web sitesinin sahip olması gereken en önemli şeyler dediğimizde aklımıza gelen ilklerden birisi kesinlikle domaindir. İyi bir domain olmadan bir web sitesinin başarılı olması fazlasıyla düşük bir ihtimaldir. Elbette, bu noktada, domain uzantısının da ne kadar önemli olduğunun altını çizmemiz kesinlikle şarttır.

Domain Uzantısı Nedir?

Bir internet sitesinin adresini girerken sonuna .com, .net ya da .org gibi uzantılar ekleriz. Bunlara, domain uzantısı adı verilir. Bunlar genelde internet sitenizin adresini tamamlayan eklentilerdir ve temel amaçları kullanıcıların internet sitenizi bulmasıdır.

Bilinen Bir Domain Uzantısı Seçmek Neden Önemli?

Domain uzantısı seçerken dikkat etmeniz gereken tek şey doğru uzantıyı seçmektir. Evet, genel olarak tüm domain uzantıları aynı amaca hizmet eder, fakat bazı uzantıların diğerlerine göre daha etkili olduğunu da kabul etmemiz gerekiyor. Örneğin, .com veya .org ile biten domainler genelde daha güvenilir görünür ve kullanıcılar tarafından daha çok tercih edilir. Elbette bir de yalnızca belli kuruluşların kullanabileceği domainler vardır, örneğin .gov gibi uzantılar yalnızca devlet kurumlarının kullanımına açıktır.

Dolayısıyla, doğru domaini seçmek sitenizin daha kolay erişilebilir olmasını sağlar. İnternette en çok kullanılan domain uzantısı .com olduğu için insanlar .com ile biten internet sitelerini daha kolay hatırlarlar. Elbette, .net ve .org da popülerlikte .com’u takip ederler. Dolayısıyla, eğer daha kolay hatırlanacak bir domain istiyorsanız o zaman kesinlikle .com, .org ve .net üçlüsünden birini tercih etmenizi öneriyoruz.

Hangi Domain Uzantıları Daha Güvenli?

Tüm domain uzantılarının eşit derecede güvenli olduğunu söyleyebiliriz. Elbette, her ne kadar domain uzantılarının tamamı güvenilir olsa da insanlarda bıraktıkları etki için aynı şeyi söylemek ne yazık ki mümkün değildir. Kullanıcılar genellikle .com uzantısını kullanan siteleri daha güvenilir bulurlar. Bunun en temel sebebi yukarıda da belirttiğimiz üzere .com uzantısını kullanan sitelerin çokluğudur.

Üye girişi
Servisler
Blog