Flickr Nedir, Ne İşe Yarar?

Flickr Nedir, Ne İşe Yarar?

Son zamanlarda sosyal medya kullanımı oldukça artış göstermiştir. Flickr nedir sorusu ise kullanıcılar tarafından sık sık sorulmaktadır. Flickr, 2004 yılında kurulmuş köklü bir sosyal medya platformudur. Bu platformda yer alan kullanıcılar fotoğraf ve videolar paylaşarak birbirleri ile etkileşim içerisinde bulunabilmektedir. Bu platform, profesyonel fotoğrafçılar tarafından da keşif ve araştırma amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır.

Platform, 2005 yılında büyük bir şirket olan Yahoo tarafından 35 milyon dolara satın alınmıştır. Günümüzde bu platform üzerinden milyarlarca paylaşım yapılmaktadır. Dünya üzerinde 100 milyona yakın kullanıcıya sahip olan bu uygulamayı, mobil cihazlarınızın uygulama mağazasından ücretsiz olarak indirmek mümkündür.

Flickr, Instagram’dan daha az kullanıcı sayısına sahip olmasına rağmen Instagram’dan çok daha önce kurulmuştur. Instagram’ın yükselişi bu uygulamanın gölgede kalmasına neden olmuştur. Özellikle Yahoo tarafından satın alındıktan sonra uygulama bir atılım gösterse de istenilen başarıya ulaşamamıştır.


Flickr Nasıl Kullanılır?

Flickr nedir sorusunun cevabını öğrenen kullanıcılar, bu uygulamayı nasıl kullanacaklarını merak etmektedirler. Flickr kullanımı oldukça basit bir platformdur ve herkes tarafından ücretsiz bir şekilde kullanılabilir. Öncelikle uygulamayı cihazınıza indirerek e-posta adresinizi kullanıp bir üyelik açmanız gerekmektedir. Üyelik işlemlerinde yalnızca isim ve soy isim, yaş, e-posta adresi ve şifre istenmektedir. Flickr bu bilgileri güvenle saklamakta, veri hırsızlığına karşı güçlü bir koruma sağlamaktadır.

Üyelik işlemini tamamladıktan sonra uygulamaya giriş yapmanız gerekmektedir. Girişin ardından karşınıza gelen ekranda arama yapabilir, profilinize ve keşfet bölümüne gidebilirsiniz. Ayrıca bu ekran üzerinden gönderi paylaşmak da mümkündür. Ücret ödeyerek uygulamanın sunduğu diğer avantajlara sahip olabilmek için de yine aynı ekranı kullanmanız mümkündür.


Flickr Hangi Özelliklere Sahip?

Flickr nedir sorusunun cevabında bu uygulamanın özelliklerine biraz değinmiştik. Flickr, bir etiketleme sistemine bünyesinde yer vermektedir. Bu etiketleme sistemi sayesinde fotoğraf ve videolarınızı çok kolay bir şekilde kategorize edebilirsiniz. Kategorize ettiğiniz bu gönderileri tekrar kullanmak istediğinizde kolayca bulabilirsiniz.

Flickr, dosya ve albümlerinizi rahatlıkla organize etme şansını sizlere vermektedir. Arşiv sistemi sayesinde gönderilerinizi arşivleyebilir, daha sonra kullanmak üzere onları saklayabilirsiniz. Bu özelliklerin yanında Flickr sayesinde arkadaşlarınızla iletişim halinde olmanız da çok kolay bir hal almaktadır. Bu özellikler sayesinde Flickr milyonlarca kişi tarafından kullanılmaktadır.


Flickr Hangi Avantajları Sunar?

Flickr, kullanıcılarına büyük avantajlar sunmaktadır. Flickr nedir sorusunun cevabında değindiğimiz gibi bu platformda diğer kullanıcılar ile etkileşim içerisine girerek sosyalleşme imkanı elde edebilirsiniz. Kendinize bir kitle yarattığınızda çok kolay bir şekilde yeni arkadaşlıklar edinebilir, sosyal yaşamınızı daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.

Platform üzerinde sizle ortak ilgi alanlarına sahip olan kullanıcılar ile tanışmanız mümkündür. Keşfette gezinerek takip etmediğiniz hesapların gönderilerine göz atarak bu gönderilere etkileşim verebilir, böylece keyifli zaman geçirebilirsiniz. Siz de bu avantajlara sahip olmak istiyorsanız uygulamayı indirerek üye olabilirsiniz.

Üye girişi
Servisler
Blog