Facebook’ta Spam Durumu Yaşayan Kişiler Ne Yapabilir?

Facebook’ta Spam Durumu Yaşayan Kişiler Ne Yapabilir?

Facebook’ta spam durumu yaşayan kullanıcılar bu durumlardan çok rahatsız olabilmektedirler ve Facebook da bu spam durumlarına karşı ilgili hesaba çeşitli kısıtlamalar getirebilmektedir. Facebook’ta spam durumu ile karşılaşan kişilerin öncelikle hesaplarını güvene almaları tavsiye edilmektedir.

Ayrıca uygulama üzerinde şifre değiştirmek de bu konuda önemlidir. Hesaba erişimi olmayan kişiler de bu konuda Facebook’a başvurarak hesaplarını güvene almalıdırlar. Spam yapan arkadaşlar da arkadaşlıktan çıkarmalı, engellenmeli ya da şikâyet edilmelidir.

Bununla birlikte kullanıcılar uygulama içerisinde hesap hareketlerini inceleyebilir ve spam gönderi, içerik, yorum ve benzeri gibi unsurları kaldırabilmektedirler.

Facebook’ta bu konuda hareketler dökümünü kontrol etmek de önemli bir konu olarak ön plana çıkabilmektedir. Yüklenen uygulama ve oyunlar da uygulama içerisinde detaylıca incelenmelidir. Güvenilmeyen uygulama ve oyunlar da silinebilmektedir.

Bu kapsamda da uygulama içerisinde kullanıcıların kendisinin oluşturmadığı fotoğraf, gönderi ve benzeri içerikleri de silmek önerilebilir.

Facebook’ta Spam İçeren İçerikler Nasıl Kaldırılır?

Facebook’ta öncelikle hesaba spam ve şüpheli girişler olup olmadığı kontrol etmek için giriş geçmişi kontrol edilmelidir. Bununla birlikte yakın zamanlı gönderi ve beğeniler incelenmeli ve spam içerikler kaldırılmalıdır.

Ayrıca hareketler dökümü bölümünden de spam içeren içerikler bulunup kaldırılabilir. Bu konuda yüklenen uygulama ve oyunlar da spam oluşturabileceğinden bu unsurlar da kaldırılabilmektedir.

Facebook’ta Tek Kullanımlık Şifre Nasıl Alınır?

Facebook uygulamasında tek kullanımlık şifre önemli bir unsurdur ve güvenlik açısından da önemli durumların arasında yer almaktadır. Uygulamada tek kullanımlık şifre almak için Facebook’a kısa mesaj yani SMS gönderilmelidir.

Bununla birlikte eğer kullanıcıların cep telefonu numaraları Facebook hesabına bağlı ise uygulama kullanıcılara benzersiz ve 6 karakterli geçici ir şifre gönderilebilmektedir. Bu anlamda da cep telefonunun uygulamada kayıtlı olması ve bağlı olması önemli bir durumu oluşturabilmektedir.

Kullanıcılar uygulamada tek kullanımlık kod ve şifreyi aldıktan sonra bu şifreyi Facebook giriş ekranının Şifre bölümüne girebilmektedirler.

Bu konuda tek kullanımlık şifreler de uygulamada sadece 20 dakika boyunca geçerlidir. Uygulamada tek kullanımlık şifreler geçicidir ve birden fazla kez de kullanılmamaktadır.

 

Üye girişi
Servisler
Blog