Facebook’ta Nasıl Reklam Verilir?

Facebook’ta Nasıl Reklam Verilir?

Facebook reklamları, sosyal medyada önemli bir yer kaplıyor. Özellikle kişi ya da bireyler, sıklıkla reklam vermek için Facebook uygulamasını tercih edebiliyorlar. Sosyal medya uygulamaları arasında Facebook da en çok reklam verilen uygulamaların başında geliyor.

Facebook uygulamasında reklam vermek için öncelikle bir Facebook İşletme Sayfası oluşturmak gerekiyor. Bu sayfa oluşturduktan sonra ise uygulama üzerinden Facebook reklam yöneticisine erişim sağlama adımı geliyor. Facebook Reklam Yöneticisine erişimin sağlanmasının ardından reklam verme işlemleri başlıyor.

Bu kısımdan, Facebook Reklam Yöneticisinden yeni bir reklam kampanyası başlatmak için oluştur seçeneğinin seçilmesi gerekiyor. Bu adım ile birlikte Facebook, kullanıcılara bir reklam amacı seçimi sunuyor ve reklamın adlandırılması da bu bölümde gerekli adımların arasında yer alıyor.

Bu kısım ile birlikte reklam hesabının kurulumunun sağlanması gerekiyor. Reklam hesabının kurulumunun ardından reklam için hedef kitlesinin tanımlanması ve reklam alanlarını seçme adımları geliyor. Tüm bu adımlar ile birlikte Facebook’un belirlediği ücreti ödeyerek, Facebook’ta reklam yayınlanabiliyor.

Facebook’ta Nasıl Arkadaş Eklenir?

Facebook uygulamasında arkadaş eklemek son derece basit bir adım olarak görülmektedir. Facebook uygulamasına giriş yapıldıktan sonra uygulamanın üst kısmındaki simgeye dokunulmalı ve bu kısma arkadaş eklemek istenen kişinin adı girilmelidir.

Bu kısımdan, arkadaş eklenmek istenen kişinin adı seçilmelidir fakat bu aşamada istenen sonuç çıkmıyorsa daha fazla sonuç gör seçeneğine tıklanmalıdır. Bunlar ile birlikte arkadaş eklenmek istenen kişinin profiline giriş yapılmalıdır ve bu kısımda, kişinin adının yanındaki simgeye tıklanmalıdır.

Ayrıca Facebook’ta bu kısımda, kullanıcıların adlarının yanında “Arkadaşlık İsteği Gönder” seçeneği de yer alabilmektedir ve bu kısımdan da arkadaşlık isteği gönderilebilir. Tüm bu işlemler ile birlikte Facebook’ta arkadaş eklenme işlemi yapılabilmektedir. Facebook’ta arkadaş edinmek için karşı tarafın da arkadaşlık isteğini kabul etmesi gerekmektedir.

Facebook’ta Reels Nasıl Paylaşılır?

Facebook’ta Reels paylaşmak, kolay bir işlemdir. Bu işlem için Facebook uygulamasının en güncel sürümü gerekmektedir.

Facebook’ta akış kısmında Reels kısmından oluştur seçeneğine tıklanarak bir Reels videosu çekilebilir ve paylaşılabilir. Hazır Reelsler ise gönderi paylaş kısmından paylaşılabilmektedir.

Facebook’ta Reels Videolarını Görmemek Mümkün Mü?

Reels videolarını Facebook’ta görmemek mümkündür.

Facebook uygulamasında sağ üst köşede yer alan üç çizgiye tıklandıktan sonra, Hedef Kitle ve Görünürlük bölümündeki Reels kısmından Reels özelliği kapatılabilmektedir.

Üye girişi
Servisler
Blog