Facebook'tan Nasıl Para Kazanılır?

Facebook'tan Nasıl Para Kazanılır?

Facebook, her gün milyonlarca kullanıcı tarafından ziyaret edilen ve beğeniyle kullanılan bir sosyal medya sitesidir. Youtube’dan sonra en çok video paylaşılan ikinci sosyal medya platformu olan Facebook’tan para kazanmak da mümkündür. Facebook son aldığı kararla birlikte havuzda biriken reklam gelirinin %55’ini üreticiler ile paylaşmaya başladı.

Facebook para kazanma konusunu pek çok içerik üreticisi araştırıyor. Facebook’tan yayın içi reklamlar ile para kazanabilirsiniz. Bu yayın içi reklamlar video öncesi, görsel reklamları ve video ortası olmak üzere 3’e ayrılıyor.

Facebook’tan para kazanmak için en az 10.000 takipçili bir sayfadan yayın yapmanız gerekiyor. Son 60 gün içinde ise en az 3 dakika uzunluğunda bulunan videolarınızın 30 binden fazla görüntülenmesi şart koşuluyor. Siz de bu şartları sağlayarak yayın içi reklamlardan kolayca para kazanabilirsiniz.


Facebook’tan Ne Kadar Para Kazanılabilir?

Yayın içi reklamlar ile Facebook para kazanma mümkün fakat kazanılacak miktar değişkenlik gösterebilmekte. Facebook’tan yüksek tutarlar kazanmak istiyorsanız öncelikle sayfanızı büyütmeniz ve daha fazla kullanıcıya ulaşabiliyor olmanız gerekmektedir. Para kazanmak sabır işidir bir sayfa kurar kurmaz para kazanmanız ne yazık ki mümkün değildir.

Kurmuş olduğunuz sayfa geliştikçe ve para kazanma şartlarını sağladıkça yavaş yavaş kazanacağınız miktar artacaktır. Facebook’tan ayda 200 TL kazanmak da 20 bin TL kazanmak da sizlerin elinde. Gösterimdeki reklamlarınız ne kadar çok kullanıcı tarafından izlenirse kazanacağınız para da o kadar artacaktır.


Facebook Para Kazanma Yöntemleri

Facebook para kazanma konusunda kullanıcılarına oldukça cömert davranıyor. Bu sosyal medya platformunda çeşitli yöntemler ile para kazanabilir ve Facebook’u bir gelir kapısı haline getirebilirsiniz. Facebook’tan para kazanma yöntemlerinin başında yukarıda da bahsettiğimiz yayın içi reklamlar geliyor.

Facebook’ta markalı içerik paylaşarak da para kazanmak mümkündür. Eğer takipçisi çok olan bir sayfaysanız ve etkileşiminiz yüksekse markalarla iş birliği yaparak içeriklerinizde markanın reklamını verip para kazanabilirsiniz. Son olarak hayran abonelikleri sistemi ile de para kazanmak mümkün fakat şu an için bu yöntem belirli bölgeler ve belirli sayfalar tarafından kullanılabiliyor.


Ödemeler Nasıl Alınır?

Facebook para kazanma konusunda cömert davranırken ödemeler konusunda da kullanıcısını mağdur etmiyor. Yayın içi reklamlar ile elde ettiğiniz gelir her ayın 21’i civarında banka hesaplarına yatırılabilmekte. Ödemeler yalnızca ABD doları ile yapılıyor. Bu nedenle bakiyeniz minimum 100 ABD doları olduğunda paranızı çekmeniz mümkün hale geliyor. Ödemeler banka hesabına yapılabildiği gibi PayPal hesabına da yapılabiliyor.

Markalarla anlaşarak reklamlı içerik paylaştığınızda kazandığınız ücretleri ise direkt anlaşma yaptığınız şirket size yatırıyor. Bu nedenle ödeme alma konusunda iş ortağınız ile iletişime geçmeniz gerekiyor. Facebook’tan gelir elde edip para çekebilmeniz için en az 18 yaşında olmanız gerekiyor. Eğer 18 yaşından küçükseniz ne yazık ki yayın içi reklamlardan para kazanmanız mümkün değil. 

Üye girişi
Servisler
Blog