Facebook’ta Canlı Yayın İçerisinde Reklamlar Nasıl Ayarlanır?

Facebook’ta Canlı Yayın İçerisinde Reklamlar Nasıl Ayarlanır?

Facebook uygulamasında canlı yayınlar içerisinde reklamların ayarlanması, uygulamada canlı yayın yapan içerik üreticileri için önemli bir durum olarak ön plana çıkabilmektedir. Facebook’ta uygunluk gereklilikleri karşılandığında yayın içi reklamlar kullanılabilmektedir ve bunun için de birtakım adımların izlenmesi gerekebilmektedir.



Facebook’ta canlı yayın içi reklamların ayarlanması için öncelikle uygulamada İçerik Stüdyosu’na giriş yapılması gerekmektedir. Menünün sol kısmında yer alan Para Kazanma seçeneği seçilerek kullanıcıların sayfada canlı yayın için yayın içi reklamlara uygunluk durumunu gözden geçirmesi önerilir.

Bu bölümden eğer kullanıcı reklamlara uygunsa “Ayarla” seçeneğine tıklamalıdır ve bu bölümden sayfa seçilerek koşul ile şartlar gözden geçirilip “Koşulları Kabul Et” seçeneği seçilmelidir. Bu seçeneğin seçilmesi ile birlikte de ödeme hesabı ayarlanmalı ve sayfa değerlendirmeye gönderilmelidir.

Facebook İşletme Hesaplarında Reklam Kısıtlamalarına Nasıl İtiraz Edilir?

Facebook’ta işletme hesabına sahip kullanıcılar reklam kısıtlamalarına itiraz etmesi özellikle kullanıcı hesabının yanlışlıkla kısıtlanma durumlarında gerçekleşen bir durumdur.

Bu durumda da Facebook’ta hesap kalitesi kısmında kararların değerlendirilmesini talep etmek de mümkün olabilmektedir.

Facebook’ta Reklam Konusunda İhlalde Bulunan İçerikler Nedir?

Facebook’ta reklam konusunda ihlalde bulunan içerikler genel olarak Facebook’un reklam değerlendirmesi sürecinden geçemeyen içeriklerdir. Facebook’un belirli reklam standartları mevcuttur ve kullanıcıların reklam verirken reklamları bu standartlara uymalıdır.

Bu standartlara uymayan reklamlar ise ihlalde bulunan içerikler bölümüne girmektedir. Facebook bu aşamada bir reklam verenin ihlalde bulunduğunu tespit ederse o kullanıcının işletme hesabına, reklam hesabına, sayfasına ya da kullanıcı hesabına çeşitli reklam kısıtlamaları da uygulayabilmektedir.

Facebook’ta Reklamlarda İhlal Yaptırımlarından Kaçınmak İçin Neler Yapılmalı?

Facebook uygulamasında çeşitli ihlal yaptırımlarından kaçınmak için belirli adımlar uygulanabilmektedir.

Çünkü Facebook bir reklam verenlerin ihlal yaptırımları durumlarında Facebook bu kullanıcıların işletme hesaplarına, sayfalarına, reklam hesaplarına ve kullanıcı hesaplarına çeşitli yaptırımlar uygulayabilmektedir.

Facebook’ta bu konuda değerlendirme süreçlerini atlatma girişimlerine örnek olarak bazı olaylar da bulunmaktadır.

 Yine de Facebook uygulamasında reklamlarda ihlal yaptırımlarından kaçınmak için özellikle Facebook’un reklam ilke ve kurallarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Kullanıcıların uygulamada Facebook’un belirlediği kurallara uyması ihlal yaptırımlarından kaçınmak için en iyi yoldur.

 

Üye girişi
Servisler
Blog