Facebook’ta Birisi Nasıl Engellenir?

Facebook’ta Birisi Nasıl Engellenir?

Facebook’ta bir kullanıcıyı engellemek için çeşitli yöntemler izlenebilmektedir. Facebook uygulamasına girildikten sonra sağ üst kısımda bulunan Ayarlar kısmından “Gizlilik Ayarları” bölümüne gelinmelidir.

Bu bölümden de sol alt kısma gelinmeli, bu kısımda “Birilerini Engelle” yazan yerin alt kısmındaki “Kişi” yazan yerin altındaki kutucuğa, engellemek istenen kişinin ismi ve soy ismi girilmelidir. Bu işlemlerin ardından ise Engelle seçeneğine tıklanmalıdır.

Bu şekilde Facebook’ta engelleme işlemi yapılabilmektedir. Ayrıca bir kişiyi engellemek için diğer yöntem ise o kişinin profiline giriş yapılarak gerçekleştirilebilmektedir.

Facebook’ta Profil Ziyaretleri Görülebilir Mi?

Facebook’ta profil ziyaretleri için Facebook’un bir özelliği bulunmamaktadır. Genel olarak insanlar da bu durum yüzünden farklı uygulamalar ile Facebook’ta profili ziyaret eden kişileri görüntüleyebilmektedirler. Fakat bu seçenekler çok fazla güvenilir unsurlar da değildir.

Facebook’ta profil ziyaretleri görülmesi mümkün bir durum değildir. Bu yüzden de kullanıcılar, ne kendi profilini ziyaret eden kişileri ne de başkasının profilini ziyaret eden kişileri göremezler.

Facebook’ta Şifreyi Unuttuğumuzda Ne Yapılmalı?

Eğer Facebook uygulamasına giriş için hesap şifresi unutulduysa, hesaba giriş yapılması ve şifrenin yenilenmesi için birtakım adımlar bulunmaktadır.

Facebook’un giriş ekranında, sol kısımda “Şifremi Unuttum” kısmı bu seçeneklerin ilkidir. Bu kısımdan Facebook’a e-mail ve şifreyi giriş kısmının altında bulunan yerde “şifremi unuttum” seçeneğine tıklanmalıdır. Bu kısımda ise karşınızda gelen ekrana, Facebook’a üye olunan mail adresi girilmelidir ve “Şifreyi sıfırla” seçeneğine tıklanmalıdır.

Bu adımlardan sonra Facebook tarafından mail adresine bir mail gelmektedir ve bu gelen mailde “Yeni Bir Şifre İstediniz, Şifreyi Onaylamak İçin Aşağıdaki Linke Tıklayın” metni yer almakta ve bu metnin altında da bir bağlantı bulunmaktadır. Bu bağlantıya tıklanmalıdır ve bağlantı kullanıcıyı Facebook uygulamasına geri yönlendirecektir.

Burada kullanıcıların karşısına “Yeni Şifre” bölümü gelecektir. Kullanıcılar bu kısımda yeni şifreyi girdikten sonra şifreyi onaylamalıdır. Aynı işlemi tekrardan yaptığınızda yeni şifre doğrulanacak ve Facebook kullanıcıyı profiline yönlendirecektir.

Facebook Gruplarında Rozet Ne Demektir?

Facebook gruplarında bazı kullanıcılarda rozetler görülebilmektedir. Bu rozetler gruplarda insanlarda kim olduğunuzu ve gruplarda ne kadar aktif olduğunuzu gösteren detaylardır.

Eğer kullanıcı izin verirse bu rozet grup gönderilerinde, grup yorumlarında ve grup profilinde görülebilmektedir.

 

Üye girişi
Servisler
Blog