Facebook’ta Bir Gruptan Nasıl Çıkılır?

Facebook’ta Bir Gruptan Nasıl Çıkılır?

Facebook’ta gruplar, uygulamanın önemli bir parçasıdır. Birçok Facebook kullanıcısı bu sosyal medya platformu üzerinden çeşitli gruplara katılarak sosyalleşme sağlayabilmektedirler. Bu sebeple de Facbook’ta gruplara katılım sağlamak önemli bir durum olarak ön plana çıkmaktadır.

Facebook’ta kullanıcılar birçok gruba üye olabilmektedir ve bu sebeple de gruplar, kullanıcılar açısından önemli bir özelliktir. Birçok kullanıcı, çeşitli sebeplerden dolayı da Facebook’ta gruplardan çıkmak isteyebilmektedir. Bu yüzden de Facebook’ta gruptan çıkma özelliği de sıklıkla araştırılmaktadır.

Facebook’ta bir gruptan çıkmak için öncelikle Facebook hesabına giriş yapılması gerekilmektedir. Facebook hesabına giriş yapıldıktan sonra Facebook’ta Gruplar kısmına giriş yapılması gerekilmektedir ve bu aşamayla birlikte “Grupların” kısmından çıkış yapılacak grup seçilmelidir.

Tüm bu aşamaların ardından ayrılmak istenen grup belirlendikten sonra grubun profiline giriş yapılmalıdır ve bu kısımda grup adının altında “Katıldın” kısmına dokunulmalıdır. “Katıldın” kısmına dokunulduktan sonra ise kullanıcıların önüne “Gruptan Ayrıl” seçeneği çıkacaktır.

Gruptan ayrılmayı onaylamak için bu aşamada Gruptan Ayrıl kısmının seçilmesi gerekilmektedir ve bu şekilde Facebook’ta bir gruptan çıkış sağlanabilmektedir. Gruptan ayrıldıktan sonra ise gruptaki gönderileriniz halen grubun içerisinde görülebilir ve diğer kullanıcılar bu gönderilerden gruplardan çıktığınızı da görebilmektedir.

Facebook’ta Grubu Gizlemek Mümkün Mü?

Facebook’ta gruplar gizlenebilmektedir. Özellikle bazı Facebook uygulaması kullanıcıları, kendi açtıkları grupların başkası tarafından görünmemesini isteyebilmektedir

Facebook’ta grubu başka kullanıcılara gizlemek mümkün bir durumdur ve Facebook’ta grup sahibiyseniz grubu diğer kullanıcılara gizleyebilirsiniz. Bu işlemi yapmak için ise Facebook’un sağ üst kısmında bulunan simgeye dokunarak Gruplar seçeneği seçilmelidir ve bu kısımdan sahip olduğunuz ve gizlemek istediğiniz Grup seçilmelidir.

Bu aşamadan sonra ise diğer seçeneğine dokunulmalı ve Grup Bilgilerini Gör kısmına giriş yapılmalıdır. Grup Bilgilerini Gör kısmından da Grup Ayarlarını Düzenle seçeneği seçilmelidir. Bu kısımdan grup gizliliği ayarları düzenlenebilmektedir.

Facebook’ta Grubu Durdur Ne Demek?

Facebook’ta Grubu Durdur, grup ile ilgilenmeye ara vermek isteyen kişilerin seçtiği bir seçenektir.

Bu şekilde grup bir süre durdurulabilmektedir.

Facebook’ta Grup Engelleme Nasıl Yapılır?

Facebook’ta grup engellemek için Gruplar bölümüne giriş yapılmalıdır. Bu kısımdan engellenmek istenen grup seçilmelidir.

Bu aşamadan sonra ise grup ayarlarından grubun engellenmesi sağlanabilmektedir.

 

Üye girişi
Servisler
Blog