Facebook Sayfa Silme

Facebook Sayfa Silme

Facebook, barındırdığı pek çok özellik sayesinde milyarlarca kullanıcı tarafından beğeniyle kullanılmaktadır. Facebook içerisinde yer alan sayfalar ise sizlerin daha eğlenceli vakit geçirmenize yardımcı olmaktadır. Sayfa sahipleri bu platformda çeşitli konularda gönderiler paylaşarak takipçileri ile etkileşime geçebilmektedir.

Facebook sayfa silme işlemi ise sayfa sahipleri tarafından bazı durumlarda gerçekleştirilebilmektedir. Sayfasından verim alamayan veya zaman ayırma konusunda sıkıntı yaşayan kullanıcılar Facebook sayfalarını silmek isteyebilmektedir. Facebook bu durumda sayfa sahiplerine yardımcı olmakta ve diledikleri zaman sayfayı kalıcı olarak silmektedir. Aşağıdaki başlıklarda sayfa silme işlemi ile ilgili çeşitli bilgiler verilmiştir.


Facebook Sayfası Nasıl Silinir?

Facebook sayfa silme işlemini gerçekleştirmek yalnızca birkaç dakikanızı alacaktır. Öncelikle Facebook hesabınıza giriş yapmanız ve giriş işleminin ardından sayfanızın yer aldığı sekmeyi açarak ayarlar kısmına geçmeniz geçmeniz gerekmektedir. Ayarlar sekmesinde karşınıza pek çok seçeneğin yer aldığı bir sayfa çıkacaktır.

Sayfanın en alt kısmında ‘’Sayfayı kaldır’’ seçeneği yer alacaktır. Bu seçeneğe tıklayarak gerekli onayı vermeniz durumunda sayfanız Facebook platformundan başarıyla kaldırılacaktır. Ancak bu kaldırma işlemi 14 gün sonra gerçekleşecektir. Bunun nedeni ise kullanıcıların bu eylemi geri almak isteyebilecek olmasıdır. Eğer 14 gün içerisinde silme işlemini iptal etmezseniz sayfanız bu kez kalıcı olarak kaldırılacaktır.


Facebook Sayfası Silmeden Önce Bilmeniz Gereken Durumlar

Facebook sayfa silme işlemini gerçekleştirebilmek için Sayfanın yöneticisi olmanız gerekmektedir. Facebook’ta yöneticisi olmadığınız bir sayfayı silmeniz mümkün değildir. Ayrıca yukarıda da bahsettiğimiz gibi silme işlemine onay verdikten sonra 14 gün geçmesi gerekmektedir. Kalıcı olarak silinme işlemi 14 gün sonra gerçekleşmektedir. 14 gün geçtikten sonra hiçbir şekilde hesabınızı etkinleştiremezsiniz.

Facebook sayfanızı silerseniz tüm verileri kaybedersiniz. Bu verilere gönderileriniz, yorumlarınız ve beğenileriniz de dahildir. Ayrıca Facebook sayfanızı sildiğinizde Messenger uygulamasını kullanmanız da imkansız hale gelecektir. Eğer tüm bunlar ile karşı karşıya kalmak istemiyorsanız, sayfanızı silmek yerine dondurabilirsiniz. Dondurma işlemi sizin sayfanızı dilediğiniz zaman tekrar aktif hale getirmenize olanak sağlayacaktır. Bu nedenle pek çok sayfa sahibi sayfalarını silmek yerine dondurmayı tercih etmektedir.


Facebook Sayfa Silme Nasıl İptal Edilir?

Facebook sayfa silme işlemini 14 gün içerisinde geri almanız mümkündür. Bunun için öncelikle giriş bilgilerinizi kullanarak Facebook hesabınıza, ardından sayfanıza giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra üst kısımda sayfa silmeyi iptal et seçeneği yer alacaktır. Bu seçeneğe dokunarak onay vermeniz durumunda sayfa silme işlemi başarıyla iptal edilecektir.

Sayfa silme işlemini iptal etmek için mutlaka 14 gün içerisinde giriş yapmanız gerekmektedir. Eğer 15. gün giriş yapmaya çalışırsanız sayfanız kalıcı olarak silinmiş olacaktır. Bu nedenle yukarıda da belirttiğimiz gibi sayfa silme işlemi yerine dondurma işlemini tercih etmeniz önerilmektedir. Aksi takdirde geri dönüşü olmayan sorunlarla karşılaşmanız mümkündür.

Üye girişi
Servisler
Blog