Facebook Karanlık Mod Nedir?

Facebook Karanlık Mod Nedir?

Son zamanların en çok konuşulan teknoloji devi Facebook, bünyesine sürekli yeni özellikler katmaya devam etmektedir. ABD başta olmak üzere tüm dünyada etkili bir biçimde kullanılan ve insanların birbirleri ile etkileşim içerisinde olmasını sağlayan bu sosyal medya platformu, aynı zamanda keyifli vakit geçirebilmenizi sağlamaktadır.

Facebook karanlık mod, kullanıcıların platformda vakit geçirirken göz sağlığını koruyabilmesi için geliştirilen bir özelliktir. Bu özellik Facebook ve servisleri başta olmak üzere neredeyse tüm sosyal medya platformları tarafından kullanıcılarına sunulmaktadır. Yalnızca sosyal medya platformları değil, çoğu telefon üreticisi de yerleşik olarak bu özelliği ürettikleri telefonlarda kullanıcıların karşısına çıkarmaktadır.


Facebook Karanlık Mod Ne İşe Yarar?

İnsanlar sosyal medya platformlarında daha fazla zaman geçirdikçe göz sağlığı olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Facebook karanlık mod sayesinde göz sağlığı korunarak, özellikle geceleri çok daha güvenli bir şekilde bu platformda gezinmek mümkün hale gelmektedir. Karanlık mod sayesinde yüksek ışık gözünüze vurmamakta ve bu sayede göz sağlığınız korunmaktadır.

Facebook karanlık mod özelliği aynı zamanda çok daha güzel bir görüntü sunduğu için kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir. Özellikle amoled ekrana sahip olan telefonlarda renklerin daha canlı olmasından dolayı karanlık mod teması çok güzel bir görüntü sunmaktadır. Karanlık mod ayrıca cihazların şarj seviyelerinin daha yavaş düşmesini de sağlamaktadır.


Facebook Android Karanlık Mod Nasıl Yapılır?

Facebook karanlık mod, android ve ios cihazlarda farklı şekillerde yapılmaktadır. Eğer android bir cihazınız varsa öncelikle Facebook uygulamasını açarak giriş yapmanız gerekmektedir. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra sağ üst kısımda yer alan menü seçeneğine tıklayıp ardından ayarlar ve gizlilik sekmesine gitmeniz gerekmektedir. Bazı sürümler direkt görüntü tercihleri butonunu bulundurabilmektedir.

Ayarlar ve gizlilik sekmesinde yer alan görüntü tercihleri kısmında karanlık mod özelliğini aktif veya pasif olarak ayarlayabilirsiniz. Bu özelliği kullanabilmek için Facebook uygulamasının telefonunuzda güncel olması gerekmektedir. Eğer eski bir sürümü kullanıyorsanız uygulama mağazasına giderek uygulamayı güncellemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde bu özellikten yararlanmanız mümkün olmamaktadır.


Facebook Ios Karanlık Mod Nasıl Yapılır?

Facebook karanlık mod özelliği android cihazlarda olduğu gibi ios cihazlarda da bulunmaktadır. Bu özelliği Apple cihazınızdan aktif halde getirebilmek için öncelikle uygulamanızın güncel olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Eğer uygulamanız güncel değilse mutlaka güncellemelisiniz. Güncel bir Facebook uygulamasına sahipseniz uygulamayı açtığınızda sağ üst kısımda yer alan menü seçeneğine tıklamanız gerekmektedir.

Menü seçeneğinin altında ayarlar ve gizlilik sekmesi yer alacaktır. Bu sekmeye tıkladığınızda karşınıza görüntü tercihleri bölümünün de yer aldığı bir ekran gelecektir. Bu ekrandan karanlık mod özelliğini çok kolay bir şekilde aktif etmeniz mümkündür. Siz de yukarıda yer alan adımları takip ederek Facebook şirketinin sunmuş olduğu bu özellikten anında faydalanabilir, uygulamadan aldığınız zevki artırabilirsiniz.

Üye girişi
Servisler
Blog