Facebook Hesabını Nasıl Kurtarabilirim?

Facebook Hesabını Nasıl Kurtarabilirim?


Facebook, milyonlarca kullanıcısı ve gelişmiş özellikleri ile ön plana çıkan sosyal medya uygulamaları arasında yer almaktadır. Eskiden Facebook hesabı açan, ancak daha sonra hesap bilgilerini unutan ve bu nedenle hesabına erişim sağlayamayan binlerce insan bulunmaktadır. Bu noktada Facebook hesap kurtarma işlemi yapılarak mevcutta var olan ancak şifresi hatırlanmayan hesaplara giriş yapılabilmektedir.

Facebook’ta giriş yapılamayan hesaplarda birden fazla sorun görülebilmektedir. Örneğin bazı zamanlarda giriş bilgileri doğru olsa da hesap çalınmış olabilir ve bu nedenle giriş yapılamaz. Bu durumda hesap kurtarma işlemi için Facebook’a bildirim gönderilebilmekte ve hesabın kapatılması sağlanarak yaşanabilecek tüm güvenlik sorunlarının önüne geçilebilmektedir. Giriş yapılamayan Facebook hesaplarında yaşanan problemleri çözebilmek için aşağıdaki başlıkları inceleyebilirsiniz.


Şifresi Unutulan Facebook Hesabına Giriş Yapma


Eğer Facebook hesabınızın şifresini unuttuysanız, hesabınıza tekrar giriş yapmanın etkili yöntemleri bulunmaktadır. İlk olarak Facebook ekranına giriş yapınız.  Daha sonra profile giriş kısmında hesabınızı açarken kullandığınız e-posta adresini girip şifre alanını boş bırakarak “Şifremi Unuttum” butonuna basınız. Bu adımda Facebook sistemi sizlere hesap kurtarma yöntemi sunacaktır. Sisteme kayıtlı cep telefonu numarası ya da e-posta adresini kullanarak kolayca Facebook hesap kurtarma işlemi yapabilirsiniz.

Facebook hesabını kurtarmanın başka bir yolu da farklı bir Facebook hesabına girip kendinize ait olan Facebook hesabını arama kısmından bulmaktır. Eğer kendi hesabınızı arama kısmından bulduktan sonra yapmanız gerekenler şunlardır;

1.      Kendi profilinizin üzerine tıklayıp giriş yapın.

2.      Daha sonrasında profil kısmında yer alan üç noktalı seçenekler ikonuna tıklayın.

3.      Karşınıza çıkan seçeneklerden “Destek bul veya profili şikayet et” butonuna basın.

4.      Bu adımdan sonra ise “Başka bir şey” seçeneğine tıklayın.

5.      Son olarak ise “Hesabı geri al” butonunu işaretleyin.

Yukarıdaki listede belirtilen adımları tamamladıktan sonra Facebook sistemi hesabınızı geri almanızı sağlayacak yönlendirmeler sayesinde giriş yapamadığınız hesabınıza yeniden ulaşabilirsiniz.


Eski Facebook Hesabımı Nasıl Bulabilirim?


Günümüzde pek çok kişi eskiden açtığı Facebook hesabının bilgilerini unutup geri nasıl bu hesaba erişebileceğini araştırmaktadır. Facebook hesap kurtarma eylemlerini kaybedilen Facebook hesapları için yapacak bireyler, buraya tıklayarak hesap bulma sekmesine erişebilmektedir. Linke giriş yapmanız durumunda karşınıza çıkan sayfada hesabınıza erişim sağlayabilirsiniz.

Linkte yer alan arama motoruna hesabınızı açarken kullandığınız e-posta adresini ya da hesabın bağlı olduğu telefon numarasını yazabilirsiniz. Arama butonuna bastığınız zaman girdiğiniz bilgilerle açılmış profilleri görüntüleyebilir ve hesabınızı geri alabilirsiniz.

Yukarıda belirtilen yöntemlerden dilediğinizi seçerek kolayca hesabınızı geri alabilirsiniz. Ancak bu yöntemleri denemiş olmanıza rağmen bir sonuç alamazsanız, bu linke giriş yaparak hesabınızın kurtarılması için Facebook Help sayfasına erişebilir ve diğer yöntemleri de deneyerek eskiden açtığınız ancak günümüzde kullanamadığınız hesabınızı bulabilirsiniz. Daha sonra ise şifre değiştirme işlemleriyle hesabınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.  

Üye girişi
Servisler
Blog