En Çok Kullanılan Sosyal Medya Platformu Hangisidir?

En Çok Kullanılan Sosyal Medya Platformu Hangisidir?

Sosyal medya platformları kesinlikle günümüzde hayatımızın önemli bir yerinde yer alıyor. Elbette, bizim için bu kadar büyük yere sahip olan platformların hangisinin daha çok kullanıldığını da doğal olarak merak ediyoruz. Özellikle günümüzde çok sayıda sosyal medya platformunun yer aldığını, en çok kullanılan platformun ülkeden ülkeye değişiklik gösterebildiğini de göz önünde bulundurursak en çok kullanılan sosyal medya platformlarının hangileri olduğunun cevabını merak etmek tamamen doğaldır. Eğer siz de en çok kullanılan sosyal medya platformlarının hangileri olduğunu merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

2022 Yılında En Çok Kullanılan Sosyal Medya Platformu Hangisi?

2022 yılının en çok kullanılan sosyal medya platformlarını merak ediyorsanız size bu yıl en çok kullanılan 6 platformu şöyle sıralayalım:

  1. Facebook: Her ne kadar ülkemizde genç nesil tarafından fazlaca kullanılmasa bile Facebook hala en çok kullanılan sosyal medya platformu olmaya devam ediyor.
  2. YouTube: Popüler video paylaşma platformu YouTube, bu yıl en çok kullanılan ikinci sosyal medya platformu olarak listemize giriyor.
  3. WhatsApp: Bir mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, 2022 yılının en çok kullanılan üçüncü platformu.
  4. Instagram: Popüler sosyal medya platformu da listemize dördüncü sıradan girerek bizi hiç şaşırtmayan bir sonuç çıkarıyor
  5. WeChat: Çin’in WhatsApp’ı diyebileceğimiz WeChat, aylık 1 milyarın üstünde kullanıcısıyla listemizde beşinci sırada.
  6. TikTok: Son zamanların yükselen yıldızı TikTok da listemize altıncı sıradan giriyor.

Hangi Platformlar Daha Çok Tutuyor?

Her ne kadar hangi platformların daha çok tuttuğunu söylemek zor olsa da görsellik ağırlıklı platformların günümüzde daha çok kullanıcıya ulaştığını söyleyebiliriz. Özellikle son zamanlarda TikTok ve benzeri platformların çıkışıyla birlikte görsellik konusu fotoğraflardan videolara doğru kaymış durumda. Yani, video paylaşım platformları giderek daha fazla kişi tarafından kullanılmaya ve daha geniş bir kitleye hitap etmeye başlıyor.

2023’te Hangi Sosyal Medya Platformları Daha Çok Kullanılacak?

Bu soruya kesin bir cevap vermek mümkün olmasa da yukarıda verdiğimiz listeden yola çıkarak bazı çıkarımlarda bulunabiliriz.

Günümüzde özellikle görsel ve video paylaşma platformları büyük bir yükselişte. Aynı zamanda, mesajlaşma uygulamaları da en çok kullanılan platformlar arasında yer alıyor. Elbette bu yükselişin önümüzdeki yıllarda ne durumda olacağı konusu da merak ediliyor.

2023 yılının en çok kullanılan uygulamaları arasında Instagram, Facebook, YouTube ve WhatsApp gibi uygulamaların yer alacağı kesin. Popüler platform TikTok da aynı şekilde çok kullanılan platformlar arasında yer alacaktır.

Üye girişi
Servisler
Blog