Discord Uygulamasında Rollere Özel Oda Nasıl Açılır?

Discord Uygulamasında Rollere Özel Oda Nasıl Açılır?

Discord uygulamasında roller, sunucu odalarında önemli bir özellik olarak ön plana çıkmaktadır. Sunucu sahipleri ve sunuculardaki yetkili editörler, belirli kişilere belirli roller atayabilmektedir ve bu roller ile kullanıcılar sunucu içerisinde birtakım haklar ve özellikler elde edebilmektedir.

Kullanıcılar bu şekilde yetkiler de elde edebilmektedir ve özellikle Discord uygulamasında rollere özel odalar da açılabilmektedir. Bu yüzden, Discord uygulamasında roller özellikle uygulamanın kullanıcıları açısından önemli bir durumdur.

Discord uygulamasında rollere özel oda açmak için öncelikle sunucu üzerinde bir rol oluşturulmalıdır ve bu opsiyonel bir durumdur. Daha sonra ise Discord üzerinde süper gizli bir oda oluşturulmalıdır. Burada metin kanallarının hemen yan tarafında bulunan “+” simgesine tıklanmalıdır.

Bu simgeye tıklandıktan sonra ise özel bir ses kanalına rol eklemek için, yeni bir ses kanalı oluşturulmalıdır ve ses kanalları yanında bulunan “+” simgesine tıklanmalıdır.

Discord’da AFK Odası Nedir?

Discord üzerindeki sunucu ve odalarda birçok oda isimleri kategori içerisinde çeşitlendirilebilmektedir. Bu yüzden de Discord uygulamasında hem yazılı hem de sesli olarak ayrı kanallar bulunabilmektedir. Discord uygulamasında en sık rastlanan oda ise genel olarak “AFK” odasıdır.

AFK tam açılımı ile Away From Keyboard anlamına gelmektedir. Bu anlam da Türkçe olarak Klavyeden uzak durma anlamına gelmektedir. Yani bu kısaltma, kullanıcının bilgisayar ya da telefondan uzak durduğu ve başında durmadığı anlamına gelmektedir.

Bu sebeple de bilgisayar ya da telefon cihazlarının başında olmayan kullanıcıların diğer kullanıcılara bilgilendirme vermek amacıyla “AFK” odaları mevcuttur. Discord gibi sesli iletişim uygulamalarında AFK odaları sıkça bulunmaktadır ve bu AFK odaları önemlidir.

Discord’da Sunucu Açmak Paralı Mı?

Discord ücretsiz bir iletişim uygulaması olarak görülen günümüzde önemli uygulamalar arasında yer almaktadır. Discord ücretsiz olarak indirilebilmektedir. Uygulama içinde çeşitli satın alma seçenekleri ile farklı özellikler de alınabilmektedir.

Yine de Discord üzerinde kullanıcıların sunucu açması ücretsizdir ve herhangi bir ücrete de gerek yoktur.

Discord Tema Nasıl Eklenir?

Discord üzerinde tema eklemek için ana sayfadan kullanıcı ayarları sayfasına gidilmelidir. Bu adımdan sonra ayarlar kısmında görünüm seçeneği seçilmelidir.

Görünüm seçeneğinden açık ya da koyu tema tercih edilebilmektedir.

 

Üye girişi
Servisler
Blog