Discord’da Nasıl Ekran Paylaşımı Yapılır?

Discord’da Nasıl Ekran Paylaşımı Yapılır?

Günümüzde Discord uygulaması hem yayın anlamında hem de kullanıcıların sesli ve yazılı sohbet edebileceği bir platform anlamında en önemli uygulamaların arasında yer alıyor. Bu yüzden de Discord uygulamasında ekran paylaşımı gibi özellikler, bu uygulamaya has özelliklerde ön plana çıkıyor.

Discord uygulamasında ekran paylaşımı yaparak kullanıcılar bilgisayar ya da telefondaki ekranlarını başka kullanıcılara yansıtabiliyorlar. Bu yüzden de Discord uygulaması hakkında en çok sorulan sorular arasında da Discord uygulamasında ekran paylaşımı yapmak önemli unsurların arasında yer alıyor.

Discord uygulamasında ekran paylaşımı yapmak ve ekran paylaşımını başlatmak için öncelikle bir ses kanalına bağlı olunduğundan emin olmak gerekiyor.

Kullanıcıların Direct Mesaj kısmında ya da bir sunucuda ses kanalına bağlı olmaları gerekiyor. Eğer kullanıcı yalnızca sesli bir görüşme yapıyorsa ekranın alt kısmından yukarı kaydırmalı ve bu kısımdan da “Ekran Paylaşımı” seçeneğine basmalıdır.

Bu şekilde ekran paylaşımı mümkün hale gelebilmektedir ve bu kısımda kullanıcılar ekran paylaşımı bölümünde oyun, bilgisayar gibi seçenekleri seçerek yalnızca belirli ekran paylaşımını da paylaşabilmektedirler.

Discord Ekran Paylaşımında Ses Nasıl Açılır?

Discord ekran paylaşımı bölümünde ses sorunları yaşanabilmektedir. Özellikle kullanıcılar ekran paylaşımında birbirlerinin seslerini tam olarak duymama sorunları yaşayabilmektedirler. Bu durum genellikle uygulama üzerindeki bir durum yüzünden oluşmaktadır.

Discord uygulamasında özellikle de ekran paylaşımında ses sorunları yaşanıyorsa uygulama üzerinden ses kontrollerinin gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu işlemin gerçekleştirilmesi için de öncelikle Discord uygulamasının açılması ve uygulamanın sağ tarafında bulunan “Ayarlar” simgesine tıklanması gerekiyor.

Ayarlar bölümünden ses ve video kısmının ve ardından da ses ayarlarını sıfırla bölümüne tıklanması gerekiyor. Bu aşamalardan sonra “Tamam” seçeneğinin seçilmesinden sonra sorunun tekrar testi için ekranı tekrar paylaşmayı denemek gerekiyor.

Ayrıca tüm bunlar ile birlikte, bağlanılan ses kanalında kullanıcı ses ayarlarının kapalı olmamasına da dikkat etmelidir.

Discord’da Sunucu Nasıl Açılır?

Discord uygulamasında sunucu açmak için uygulamada sol üst köşede bulunan + simgesine dokunulması gerekiyor.

Bu aşamada kullanıcıların karşısına “Bir Sunucu Oluştur” seçeneği gelecektir. Bu kısımdan sunucu açılabilmektedir.

Discord’da Kanal Ayarları Nereden Düzenlenir?

Discord’da kanala ayarlarını düzenlemek için ayarlanma yapmak istenen kanalın yanında bulunan dişli simgesine dokunulmalıdır.

Bu kısımda kanal ayarları menüsünden kanal ayarları düzenlenebilmektedir.

Üye girişi
Servisler
Blog